Show simple item record

dc.contributor.authorLauvrak, Vigdis
dc.contributor.authorNorderhaug, Inger Natvig
dc.contributor.authorJuvet, Lene Kristine
dc.date.accessioned2017-06-07T12:39:58Z
dc.date.available2017-06-07T12:39:58Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.citationLauvrak, V., Norderhaug, I.N. & Juvet, L.K. (2010) Forebygging av fall hos eldre i sykehus og sykehjem, hurtigoversikt kunnskapsgrunnlag. Notat. Oslo: Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten. Hentet fra: https://www.fhi.no/publ/2010/forebygging-av-fall-hos-eldre-i-sykehus-og-sykehjem/
dc.identifier.isbn978-82-8121-386-9
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445094
dc.descriptionHurtigoppsummering fra Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten i fht kunnskapsgrunnlaget for effekt av tiltak for å forhindre fall hos eldre pasienter i sykehus og sykehjem.
dc.description.abstractBakgrunn: En nasjonal pasientsikkerhetskampanje, med planlagt oppstart i 2011, er under forberedelse. For å støtte beslutningsprosessen rundt valg av innsatsområder og tiltak, har vi foretatt en hurtigoppsummering av kunnskapsgrunnlaget for effekt av tiltak for å forhindre fall hos eldre pasienter i sykehus og sykehjem. Oppdrag: Oppdraget ble gitt av Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten, sekretariatet for pasientsikkerhetskampanjen 2011. Hovedkonklusjoner: • Trening gir trolig ingen reduksjon i antall fall blant eldre i sykehus og sykehjem, eller reduksjon i antall eldre som faller • Sammensatte tiltak organisert av tverrfaglige team kan redusere antall fall blant eldre, antall eldre som faller og antall hoftebrudd blant eldre i sykehjem • Sammensatte tiltak av ulike typer kan redusere antall fall blant eldre og antall eldre som faller i sykehus • Vitamin D tilskudd kan redusere antall fall blant eldre i sykehus og sykehjem, men trolig ikke antall eldre som faller • Legemiddelgjennomgang kan redusere antall fall blant eldre i sykehus og sykehjem, men trolig ikke antall eldre som faller • Det er usikkert om veiledet trening eller fysiske tiltak i bomiljøet alene kan forhindre fall hos eldre i sykehjem og sykehus • Hoftebeskyttere kan forhindre antall hoftebrudd, men trolig ikke antall benbrudd generelt eller dødelighet. Konklusjonene ble trukket etter gjennomgang av to Cochrane-oversikter og en rapport fra Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://www.kunnskapssenteret.no/publikasjoner/forebygging-av-fall-hos-eldre-i-sykehus-og-sykehjem
dc.titleForebygging av fall hos eldre i sykehus og sykehjem
dc.typeOthers
dc.rights.holderLauvrak, Vigdis


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record