Blar i Omsorgsbiblioteket på tidsskrift "Nordisk sygeplejeforskning"
Viser treff 1-6 av 6
-
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – erfaringer fra et aksjonsforskningsprosjekt
(Journal article, 2016)Den overordnede målsetting for dette samarbeidsprosjektet mellom Høgskolen i Hedmark og seks sykehjem hvor sykepleierstudenter gjennomfører sine praksisstudier, var å forbedre kvaliteten på sykepleien til pasientene innen ... -
Organisering av helsetjenester til eldre i kommunen - noen etiske utfordringer
(Journal article, 2014)Demografiske endringer i fremtiden tilsier et økende antall eldre personer. Dette skaper utfordringer for helsevesenet. Det vil være viktig å avdekke etiske utfordringer som kan oppstå og hvordan disse utfordringene kan ... -
Pårørende til aleneboende personer med demens - Erfaringer fra samarbeid med hjemmetjenesten etter ny organisering
(Journal article, 2014)Bakgrunn: Økende antall mennesker som rammes av demens vil utfordre samfunnet på en moderne pårørendepolitikk bygd på likestilling og partnerskap mellom brukere, pårørende og omsorgstjenesten. Hensikt: Beskrive pårørendes ... -
Pårørende til aleneboende personer med demens - Erfaringer fra samarbeid med hjemmetjenesten etter ny organisering
(Journal article, 2014)Bakgrunn: Økende antall mennesker som rammes av demens vil utfordre samfunnet på en moderne pårørendepolitikk bygd på likestilling og partnerskap mellom brukere, pårørende og omsorgstjenesten. Hensikt: Beskrive pårørendes ... -
Sykepleiedokumentasjon – en utfordring ved trykksårforebygging – Erfaringer fra et praksisutviklingsprosjekt
(Journal article, 2015)Artikkelen omhandler erfaringer fra et praksisutviklingsprosjekt der en geriatrisk sykehusavdeling, somatisk sykehjemsavdeling, sykepleierstudenter og høgskolens praksislærere samarbeidet om å forbedre praksisrutiner med ... -
The Nutritional Form For the Elderly (NUFFE). A Short Scale Development Report
(Journal article, 2011)Background: screening is recommended as the first step in the process for assessing nutritional status in order to identify nutritional at-risk patients and should be performed with reliable and valid instruments. The ...