Show simple item record

dc.contributor.authorGranerud, Arild
dc.coverage.spatialTo kommuner
dc.date.accessioned2017-06-07T12:31:54Z
dc.date.available2017-06-07T12:31:54Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.citationGranerud, A. (2004) Sosial integrering for mennesker med psykiske problemer: erfaringer, utfordringer og ønsket støtte. Serie: Rapport (Høgskolen i Hedmark : trykt utg.). Elverum: Høgskolen i Hedmark.
dc.identifier.isbn82-7671-438-2
dc.identifier.issn1501-8563
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444611
dc.descriptionStudie basert på fokusgruppeintervju med 17 informanter med psykiske problemer i 3 ulike grupper i 2 kommuner. Tema for studien: sosial integrering, stigma, ensomhet, trang økonomi, skam.
dc.description.abstractSosialt nettverk og sosial støtte har stor betydning for menneskers opplevelse av et meningsfylt liv. Mennesker med psykiske problemer kan ha vanskeligheter med tilhørighet og opplevelse av sosial integrering. Hensikten med studien er å få fordypet innsikt i hvilke erfaringer som mennesker med psykiske problemer har i forhold til meningsfullt hverdagsliv, og med sosial integrasjon på hjemstedet. Multistage fokusgruppeintervju med til sammen 17 deltagere med psykiske problemer i tre ulike grupper i to kommuner deltok i studien. Analysen ble foretatt med en kvalitativ innholdsanalyse. Deltagerne søkte etter betingelser for å opprettholde kontroll og kjempet for sosial integrering i dagliglivet. I en rolle som stigmatisert opplevde de ensomhet, langsomhet, trang økonomi og skamfølelse. De ønsket arbeid eller annen dagaktivitet, og lengtet etter gjensidige og likeverdige relasjoner. Deltagerne opplevde at sosialt nettverk ble oversett av behandlere, og deltagerne ønsket hjelp til å bli mer aktive. Det bør arbeides med å gi et bredt dagaktivitetstilbud som gir mulighet til arbeid og felleskap der sosiale ferdigheter og sosialt nettverk blir styrket.
dc.language.isonor
dc.relation.uriwww.hihm.no
dc.subjectbrukererfaringer
dc.subjectpsykisk helsearbeid
dc.subjectpasient
dc.subjectbruker
dc.subjectstigma
dc.subjectintegrering
dc.subjectsosial integrering
dc.subjectskam
dc.subjectøkonomi
dc.subjectpsykisk helse
dc.subjectpsykisk lidelse
dc.subjectfokusgruppe
dc.subjectfokusgruppeintervju
dc.subjectintervju
dc.subjecthverdagsliv
dc.titleSosial integrering for mennesker med psykiske problemer - erfaringer, utfordringer og ønsket støtte
dc.typeResearch report
dc.rights.holderGranerud, Arild; Høgskolen i Hedmark


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record