Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAndersen, Nina Borchgrevink Lund
dc.date.accessioned2017-06-07T12:32:26Z
dc.date.available2017-06-07T12:32:26Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationAndersen, N.B.L. (2013) "Representanter for håpet": en studie av erfaringskonsulenters rolle og funksjon i det psykiske helsefeltet. Masteroppgave. Universitetet i Agder. http://hdl.handle.net/11250/136592
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444784
dc.descriptionMasteroppgave om erfaringskompetanse som arbeidsfelt innenfor psykisk helsearbeid. Det kan ta tid før ordningen med erfaringskonsulenter blir etablert i fagfeltet. Med tiden vil man antagelig få flere «rollemodeller» å lære av, slik at erfaringskonsulentene og de fagansatte har flere erfaringer å se til.
dc.description.abstractPsykiske lidelser er den mest brukte diagnosen i Norge. Økt fokus på psykisk helse og brukermedvirkning har vært et stort satsningsområde i Norge de siste årene. Erfaringskompetanse er et voksende felt innenfor psykiske helsetjenester, og kan sees på som en videreføring av brukerperspektivet. Sett i lys av at erfaringskompetanse er et relativt nytt felt innenfor psykisk helsearbeid, er det lite forskning på systematisk ansettelse av mennesker med brukererfaring. Hvordan kan tidligere brukere med erfaring fra å være psykisk syke være nyttige i psykiske helsetjenester? Hensikten med denne studien er å belyse et utvalg erfaringskonsulenters erfaringer med å jobbe i det psykiske helsefeltet. Hvilken rolle og funksjon har de og hvordan kombineres erfaringer og fagkompetanse i det psykiske helsefeltet? Problemstillingen lyder slik: «Hva er erfaringskonsulentenes rolle og funksjon i det psykiske helsefeltet?»
dc.language.isonor
dc.relation.uriwww.uia.no
dc.subjectbrukermedvirkning
dc.subjectpsykisk helsearbeid
dc.subjecterfaringskonsulenter
dc.subjecterfaringskompetanse
dc.subjectpsykiske helsetjenester
dc.subjectpsykisk helse
dc.subjecthelse
dc.subjectbruker
dc.subjectpasient
dc.title"Representanter for håpet": en studie av erfaringskonsulenters rolle og funksjon i det psykiske helsefeltet
dc.typeMaster thesis
dc.rights.holderAndersen, Nina Borchgrevink Lund
dc.description.localcodemåsjekkes


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel