Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMelheim, Bente Gunn
dc.date.accessioned2017-06-07T12:38:52Z
dc.date.available2017-06-07T12:38:52Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.citationMelheim, B.G. (2008) Pasientopplevelser av måltidsfellesskap i sykehjem. Sykepleien Forskning, 3(4), s. 212-219.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445028
dc.descriptionArtikkelen bygger på en hovedfagsstudie med temaet eldre pasienters opplevelser av måltid i ett sykehjem.
dc.description.abstractHensikten med denne artikkelen er å beskrive eldre pasienters erfaringer med måltidene i sykehjem. For å kunne forbedre sykepleiepraksis er det viktig å ha kunnskap om måltidenes muligheter for sosial interaksjon. Kvalitativt forskningsintervju ble anvendt som metode, der syv eldre pasienter mellom 82–96 år ble intervjuet. Data ble analysert slik Kvale skisserer en kvalitativ innholdsanalyse. Funnene indikerer at måltidene spiller en viktig rolle for pasientenes sosiale liv med hverandre sammen med matens nytelse. Måltidene ble for pasientene en kilde for velvære alene eller i samvær med andre, selv med reduserte kommunikasjonsevner og begrenset sosial interaksjon. Pasientene roste personalets bidrag til samtale, selv om de som regel var travelt opptatt med å servere. Måltidet gav dem en mulighet til å sitte sammen med noen på tross av mangelen på konversasjonspartnere. Få foretrakk å spise alene på eget rom.
dc.language.isonor
dc.subjectpasientsikkerhet
dc.subjecternæring
dc.subjectmat
dc.subjectdrikke
dc.subjectmåltid
dc.subjectmåltidsituasjon
dc.subjecteldre
dc.subjecterfaringer
dc.subjectsykehjem
dc.subjectintervju
dc.subjectdybdeintervju
dc.subjectNorge
dc.titlePasientopplevelser av måltidsfellesskap i sykehjem
dc.typeJournal article
dc.typePeer reviewed
dc.rights.holderMelheim, Bente Gunn
dc.source.volume3
dc.source.journalSykepleien Forskning
dc.source.issue4
dc.identifier.doi10.4220/sykepleienf.2008.0049


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel