Tidsriktig matservering
Research report
Åpne
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2445065Utgivelsesdato
2008Metadata
Vis full innførselSamlinger
Originalversjon
Jansen, L. (2008) Sluttrapport delprosjekt ”Tidsriktig matservering”. Lørenskog sykehjem - Undervisningssykehjemmet i Akershus. Hentet fra: http://www.utviklingssenter.no/tidsriktig-matservering.4913587-179649.htmlSammendrag
Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom undervisningssykehjemmets kjøkken og en somatisk langtidsavdeling, Kløverenga, som har 27 langtidspasienter med svært sammensatte helseproblemer og omsorgsbehov. Det er gjennomført spørreundersøkelser blant pasienter og personalet som viste generell stor tilfredshet i forhold til maten som pasientene får servert. En systematisk kostregistrering og næringsberegning av en pasientgruppe over 3 døgn i 3 ulike perioder, viste flere mangler i den enkeltes kosthold i forhold til det som er gjeldende retningslinjer og standarder. Prosjektet viser at systematisk kostregistrering sammen med næringsberegning av menyen er gode indikatorer for justering av mat- og måltidsplanlegging ved sykehjemmet.
Beskrivelse
Rapporten beskriver et utviklingsprosjekt ved Lørenskog sykehjem (undervisningssykehjemmet i Akershus) med fokus på systematisk kostregistrering og næringsberegning.