dc.contributor.author | Jansen, Lisbeth | |
dc.date.accessioned | 2017-06-07T12:39:00Z | |
dc.date.available | 2017-06-07T12:39:00Z | |
dc.date.issued | 2008 | |
dc.identifier.citation | Jansen, L. (2008) Sluttrapport delprosjekt ”Tidsriktig matservering”. Lørenskog sykehjem - Undervisningssykehjemmet i Akershus. Hentet fra: http://www.utviklingssenter.no/tidsriktig-matservering.4913587-179649.html | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2445065 | |
dc.description | Rapporten beskriver et utviklingsprosjekt ved Lørenskog sykehjem (undervisningssykehjemmet i Akershus) med fokus på systematisk kostregistrering og næringsberegning. | |
dc.description.abstract | Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom undervisningssykehjemmets kjøkken og en somatisk langtidsavdeling, Kløverenga, som har 27 langtidspasienter med svært sammensatte helseproblemer og omsorgsbehov. Det er gjennomført spørreundersøkelser blant pasienter og personalet som viste generell stor tilfredshet i forhold til maten som pasientene får servert. En systematisk kostregistrering og næringsberegning av en pasientgruppe over 3 døgn i 3 ulike perioder, viste flere mangler i den enkeltes kosthold i forhold til det som er gjeldende retningslinjer og standarder. Prosjektet viser at systematisk kostregistrering sammen med næringsberegning av menyen er gode indikatorer for justering av mat- og måltidsplanlegging ved sykehjemmet. | |
dc.language.iso | nor | |
dc.relation.uri | http://www.utviklingssenter.no | |
dc.subject | pasientsikkerhet | |
dc.subject | kvalitetssikring | |
dc.subject | sikkerhet | |
dc.subject | helsevesen | |
dc.subject | risiko | |
dc.subject | pasienter | |
dc.subject | eldre | |
dc.subject | helsetjenester | |
dc.subject | kommune | |
dc.subject | primærhelsetjeneste | |
dc.subject | aldring | |
dc.subject | kosthold | |
dc.subject | mat | |
dc.subject | opplæring | |
dc.subject | kunnskap | |
dc.subject | kvalitetsforbedring | |
dc.subject | retningslinje | |
dc.subject | sykehjem | |
dc.subject | ernæring | |
dc.subject | underernæring | |
dc.subject | forebygging | |
dc.subject | samarbeid | |
dc.subject | helsepersonell | |
dc.subject | kostregistrering | |
dc.subject | næringsberegning | |
dc.subject | Lørenskog | |
dc.subject | Akershus | |
dc.subject | Norge | |
dc.title | Tidsriktig matservering | |
dc.type | Research report | |
dc.rights.holder | Lisbeth Jansen (prosjektleder) | |