Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHelbostad, Jorunn L.
dc.contributor.authorGranbo, Randi
dc.contributor.authorVaskinn, Astri Heide
dc.contributor.authorHansen, Anne Elisabeth
dc.date.accessioned2017-06-07T12:39:59Z
dc.date.available2017-06-07T12:39:59Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.citationHelbostad, J.L., Granbo, R., Vaskinn, A.H. & Hansen, A.E. (2006) Fallskjermprosjektet: Fagutvikling i praksis: fallforebyggende arbeid med eldre. Trondheim: Trondheim kommune.
dc.identifier.isbn9788299757812
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445105
dc.descriptionRapporten omhandler et samarbeidsprosjekt mellom Enhet for fysioterapitjenester i Trondheim kommune, Høgskolen i Sør-Trøndelag og Avd. for geriatri, St. Olavs hospital/Institutt for nevromedisin, NTNU. Hensikten med prosjektet var å videreutvikle kommunefysioterapeuters kompetanse i arbeidet med eldre med fallproblematikk.
dc.description.abstractFallskjermprosjektet er et fagutviklingsprosjekt som har hatt som mål å videreutvikle kommunefysioterapeuters kompetanse i arbeidet med eldre med fallproblematikk. Deltakerne var fysioterapeuter ansatt i Enhet for fysioterapitjenester i Trondheim kommune, fortrinnsvis de som har hatt sitt hovedfokus på arbeid med eldre. Kunnskapsutvikling er en kontinuerlig prosess. Prosjektet har derfor hatt som mål å legge til rette for at slik utvikling skal kunne skje ut over prosjektperioden. Deltakelse fra fysioterapeutene har stått sentralt gjennom hele prosjektperioden. Aksjonsforskning har vært benyttet som rammeverk og metoder som fokusgrupper, observasjoner og litteraturstudier har vært tatt i bruk. Det faglige fokuset har vært på kartlegging av risikofaktorer for fall, vurdering av fallrisiko og intervensjoner for å redusere/forebygge fall. Gjennom prosjektet har fysioterapeutenes kompetanse i arbeidet med eldre blitt kartlagt, det har blitt gitt opplæring i litteratursøk og praksissituasjoner og beskrivelser av praksis har vært gjenstand for gruppediskusjoner. Videre har det vært fokus på å avdekke fallproblem tidligst mulig, dette gjennom god kjennskap til risikofaktorer og to vurderingsredskaper for balanse og gangfunksjon som ble prøvd ut og deretter tatt i bruk i ordinær praksis. Det er videre vektlagt arbeid med å få lokale fagutviklingsgrupper til å fungere. Gjennom prosjektet er det oppnådd interesse og stort engasjement blant fysioterapeutene i arbeidet med eldre. Fagutøverne tilkjennegir større faglig trygghet og tyngde enn før prosjektet. Tjenesten er på vei mot en kunnskapsbasert praksis, hvor forskningsresultater gjøres til gjenstand for diskusjoner, resultat av forskning implementeres, og hvor det reflekteres over erfaringsbasert kunnskap. Modellen for kunnskapsutvikling som er benyttet i prosjektet kan være modell også for kunnskapsutvikling innen andre fagområder og fag.
dc.language.isonor
dc.titleFallskjermprosjektet: Fagutvikling i praksis. Fallforebyggende arbeid med eldre
dc.typeReport
dc.rights.holderHelbostad, Jorunn L.


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel