Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSkyer, Tove Holst
dc.contributor.authorØderud, Tone
dc.contributor.authorAusen, Dag
dc.coverage.spatialSkien
dc.date.accessioned2017-06-07T12:40:01Z
dc.date.available2017-06-07T12:40:01Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationSkyer, T.H., Øderud, T. & Ausen, D. (2015) Fall og velferdsteknologi. Skien og Trondheim: Skien kommune og SINTEF. Hentet fra: https://www.aldringoghelse.no/alle-artikler/velferdsteknologi-offentlige-dokumenter-rapporter-og-veiledere/
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445112
dc.descriptionRapporten omhandler utviklingsprosjektet "Fall og velferdsteknologi" hvor Skien kommune testet ut løsninger for varsling av fall eller situasjoner med fallrisiko for bruker. Prosjektet inngår i de regionale innovasjonsprosjektene Trygghetspakken (SINTEF, 2015) og Samspill (SINTEF, 2014-2016), og er en del av kommunens aktivitet i Samveis – Nasjonalt program for velferdsteknologi (Helsedirektoratet, 2015).
dc.description.abstractGjennom prosjektet "Fall og velferdsteknologi" har medarbeidere i Skien kommune testet ut løsninger for varsling av fall eller situasjoner med fallrisiko for bruker. Hensikten med uttestingen har vært å få kunnskap om hvordan bruker opplever ulike teknologiløsninger og hvilke erfaringer de ansatte gjør seg knyttet til samspillet i tjenesten. Det har også vært et ønske å identifisere gevinstpotensialet for brukere, ansatte og helsetjenesten i kommunen. Tre ulike løsninger er testet ut hos seks brukere. Prosjektgruppa har vurdert en rekke løsninger underveis, men valgte ut disse tre som de mest aktuelle. Løsningene er testet ut på hjemmeboende brukere i bokollektiv og omsorgsboliger tilknyttet døgnbemannet tjeneste. Erfaringene fra uttestingen viser at både brukere, pårørende og ansatte er positive til å ta i bruk velferdsteknologien. Velferdsteknologi gir nye muligheter, og det er spesielt potensialet for trygghet som løftes frem. Teknologiløsningene er imidlertid sårbare og krevende å få til å fungere stabilt rundt enkeltbrukere. Individuell kartlegging av behov og tilpasning av teknologiløsningene til disse er en forutsetning for at teknologien skal gi gevinster for bruker, ansatte og tjenesten. På tross av dette er det likevel positive erfaringer knyttet til løsningene. Basert på erfaringene fra uttestingen, er det startet et arbeid med å ta i bruk Optisk Sengevakt i ordinær drift, primært knyttet til nattevakt. Dette arbeidet bør sees i sammenheng med prosesser knyttet til nye løsninger for varsling på de ulike institusjonene i Skien og digitalisering av trygghetsalarmtjenesten generelt.
dc.language.isonor
dc.titleFall og velferdsteknologi
dc.typeReport
dc.rights.holderSkyer, Tove Holst; Øderud, Tone; Ausen, Dag


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel