• Mat og ernæring til eldre - oppsummering av kunnskap og forskningsresultater 

      Bøhn, Benedicte Huseby; Medbøen, Ingrid Tøndel; Langballe, Ellen Melbye; Totland, Torunn Holm (Report, 2017)
      Denne kunnskapsoppsummeringen er gjort på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet, og er en del av kunnskapsgrunnlaget for «Leve hele livet – en kvalitetsreform for eldre». Kunnskapsoppsummeringen vil belyse tiltak som ...
    • Mat og måltider i sykehjem. En nasjonal kartleggingsundersøkelse 

      Aagaard, Heidi (Journal article, 2010)
      Bakgrunn: God ernæringsstand er en viktig forutsetning for helse og livskvalitet. Forskning viser imidlertid at eldre beboere på sykehjem er utsatt for underernæring. Sosial- og helsedirektoratet fikk i oppdrag fra Helse- ...
    • Store ulikskapar i innhald, utforming og kvalitet på dei generelle skriftelege direktiva 

      Andreassen, Lillian Mo; Halvorsen, Kjell Hermann; Granås, Anne Gerd (Journal article, 2011)
      Bakgrunn: Generelle skriftlege direktiv, utarbeida av sjukeheimslegen, har vore retningsgivande for sjukepleiarane når dei skal vurdere om det skal gis behovsmedisin når legen ikkje er til stades. Det er bekymring for om ...