Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAagaard, Heidi
dc.date.accessioned2020-11-09T14:09:58Z
dc.date.available2020-11-09T14:09:58Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2686965
dc.description.abstractDenne rapporten bygger på en undersøkelse om maten og måltidet ved somatiske sykehjem i Østfold, utført i februar-mai 2009. Dette er den tredje undersøkelsen med fokus på mat og måltider i sykehjem. I den første undersøkelsen (del 1) var lederne ved sykehjem i hele Norge målgruppen. I den andre undersøkelsen (del 2) var målgruppen lederne ved de kjøkkenene som leverte maten til disse sykehjemmene. I denne tredje undersøkelsen har målgruppen for undersøkelsen vært beboere ved sykehjem i Østfold. Rapporten er utarbeidet på oppdrag fra Helsedirektoratet. Undersøkelsen har et kvantitativt tverrsnitt design, og datasamlingen har blitt gjennomført ved hjelp av personlige strukturerte intervjuer. Undersøkelsen viste at tiden mellom siste måltid om kvelden og første måltid neste dag var for lang. Det var lite fokus på involvering av beboerne i aktiviteter knyttet til måltid. Kun 23 % svarte at de fikk servert frukt daglig, og flere ønsket seg et bedre tilbud. Selv om de fleste var fornøyde med maten og spisemiljøet, var det 26 % som ikke så fram til måltidet med glede. De framhevet at de generelt ikke ønsket å klage, men da de ble bedt om å komme med kommentarer, hadde de mange synspunkter på forbedringstiltak.en_US
dc.publisherHøgskolen i Østfolden_US
dc.relation.ispartofseriesOppdragsrapport (Høgskolen i Østfold);2010: 1
dc.subjectmaten_US
dc.subjectmåltideren_US
dc.subjectsykehjemen_US
dc.subjectsomatiske sykehjemen_US
dc.title"Ærlig talt": mat og måltider i sykehjem: en undersøkelse blant beboere i somatiske sykehjem i Østfolden_US
dc.typeReporten_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel