Browsing Underernæring og pasientsikkerhet by Issue Date
Now showing items 81-99 of 99
-
Kompetansebehov innen ernæring hos nøkkelgrupper
(Rapporter;IS-2592, Report, 2017) -
Routines in the community nursing services for assessing nutritional status
(Journal article, 2017)Background: Studies show that patients who receive assistance from the community nursing services may be susceptible to undernutrition. In order to map nutritional status, in 2009 the Norwegian Directorate of Health issued ... -
Sykdomsrelatert underernæring. Utfordringer, muligheter og anbefalinger
(;IS-0611, Report, 2017)Sykdomsrelatert underernæring er en stor menneskelig, medisinsk og økonomisk utfordring for helsetjenesten. Det anslås at hver tredje pasient i norske sykehus er underernært eller i risiko for underernæring, noe som er ... -
Kunnskapsgrunnlag til ny handlingsplan for bedre kosthold. En oppsummering av hva som er dokumentert som mest effektive tiltak for å fremme et sunt kosthold
(Report, 2017)Som del av forberedelsene til Helse- og omsorgsdepartementets "Handlingsplan for bedre kosthold" ble vi bedt om å oppdatere kunnskapsgrunnlaget for de norske kostholdsanbefalingene fra 2011. Dette er én av to rapporter. -
Quality indicators of nutritional care practice in elderly care
(Journal article, 2017)Objectives: The aim is to explore the effects of antecedent, structural and process quality indicators of nutritional care practice on meal satisfaction and screened nutritional status among older adults in residential ... -
Kostholdets betydning for fysisk og psykisk helse - ny kunnskap. Svar på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet til Folkehelseinstituttet
(Report, 2017)Som del av forberedelsene til Helse- og omsorgsdepartementets "Handlingsplan for bedre kosthold" ble Folkehelseinstituttet bedt om å oppdatere kunnskapsgrunnlaget for de norske kostholdsanbefalingene fra 2011. Dette er én ... -
Vurdering av ernæringsstatus – et sykepleiefaglig ansvar i hjemmesykepleien
(Journal article, 2017)Bakgrunn: Anbefalingene i Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring pålegger hjemmesykepleierne å vurdere ernæringsmessig risiko ved innleggelse eller vedtak, og deretter månedlig. ... -
Ernæringskartlegginga i heimesjukepleien kan betrast
(Journal article, 2017)Bakgrunn: Halvparten av dei eldre med heimesjukepleie er underernærte eller står i fare for å bli det. Nasjonale faglege retningslinjer og Kosthandboka gir råd om korleis helsetenesta kan førebygge og behandle underernæring. ... -
Is there an association between food patterns and life satisfaction among Norway's inhabitants ages 65 years and older?
(Journal article, 2017)The lack of information regarding older adults' health and lifestyles makes it difficult to design suitable interventions for people at risk of developing unhealth lifestyles. Therefore, there is a need to increase knowledge ... -
The effects of nutritional guideline implementation on nursing home staff performance: a controlled trial
(Journal article, 2017)Suboptimal nutritional practices in elderly care settings may be resolved by an efficient introduction of nutritional guidelines. To compare two different implementation strategies, external facilitation (EF) and educational ... -
Samhandling mellom sykepleier og lege er viktig for ernæringstilstanden til sykehjemspasienter
(Journal article, 2017)Bakgrunn: Ernæringsarbeidet i sykehjem er både nødvendig og viktig helsehjelp. Ved mange sykehjem inngår ernæringsarbeidet som et samarbeid mellom flere faggrupper og fagpersoner. Forskning og tilsyn har avdekket at mellom ... -
Self-reported nutritional competence and -practice among health care workers at nursing homes in two Norwegian municipalities : a cross-sectional study
(Master thesis, 2017)Background: Malnutrition is common in elderly. Possible causes are multimorbidity and natural changes from ageing. Aim: The aim of this study was to describe nutritional competence and nutritional practice among health ... -
Effect on body weight, quality of life and appetite following individualized, nutritional counselling to home-living elderly after rehabilitation – An open randomized trial
(Journal article, 2017)Objectives: We examined if individually-adapted nutritional counselling could prevent > 5% weight loss among elderly patients 3 months after discharge from a rehabilitation institution. In addition we assessed quality of ... -
Energirike smoothies til pasienter i sykehjem
(Journal article, 2017)Bakgrunn: Eldre pasienter i sykehjem er utsatt for å bli underernærte, og det har vist seg at energirike smoothies kan være et supplement til energirik og næringstett mat for å forebygge og behandle underernæring. Hensikt: ... -
Caregivers’ perception of factors associated with a healthy diet among people with intellectual disability living in community residences: A Concept mapping method
(Journal article, 2017)BACKGROUND: Many people with intellectual disabilities (ID) living in community-based residences have been found to have unhealthy diet and weight disturbances. In Norway, a majority of people with ID live in such ... -
Underernæring og pasientsikkerhet blant eldre i kommunene - En oppsummering av kunnskap
(Oppsummering;11/2018, Research report, 2018-11)Utfordringsbildet Underernæring er et betydelig problem blant eldre brukere av kommunale helse- og omsorgstjenester. Forekomsten av underernæring varierer fra 20 til 71 % blant sykehjemspasienter, og 20–78 % befinner seg ...