Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorDanbolt, L.J.
dc.contributor.authorLien, L.
dc.contributor.authorKjønsberg, K.
dc.date.accessioned2017-06-07T12:31:50Z
dc.date.available2017-06-07T12:31:50Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.citationDanbolt, L.J., Lien, L. & Kjønsberg, K. (2010) Hjelp når du trenger det: En kvalitativ studie av samhandling og gjensidighetskunnskap i den psykisk helsetjenesten. Tidsskrift for psykisk helsearbeid, 7 E(03). s. 238-245.
dc.identifier.issn1503-6707
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444593
dc.descriptionHensikten med forskningsprosjektet er med lokal referanse å få fram ny kvalitativ kunnskap om hva som fungerer og hva som ikke fungerer i samhandlingen mellom kommuner og spesialisthelsetjenesten innen psykisk helsevern, og beskrive hva de involverte i samhandlingen mener kan gjøres for å få en mest mulig hensiktsmessig og brukerrettet praksis innenfor dagens økonomiske og organisatoriske rammer. Med involverte grupper menes brukere, ansatte ved DPS og akuttposter i spesialisthelsetjenesten, og fastleger og ansatte i det psykiske helsearbeidet i kommunene.
dc.description.abstractProsjektet beskriver samhandlingen om den psykiske helsetjenesten mellom åtte kommuner og Sykehuset Innlandet (SI) i Midt-Hedmark. Hensikten er å utforske erfaringene til de som er involvert i samhandlingen, og hvilke tanker de samme har om mulige forbedringer. Det er gjort fokusgruppeintervjuer med representanter for de involverte gruppene. Et hovedfunn er at de involverte deler en felles opplevelse av at situasjonen er frustrerende, og at det er en felles vilje til endring. Selv om mye erfares som tilfredsstillende og mange brukere får god hjelp, beskrives samhandlingen i psykisk helsearbeid mellom kommuner og spesialisthelsetjeneste som utilfredsstillende med tanke på rutiner, kvalitet og gjensidighetskunnskap. Det foreslås smidigere innleggelsesprosedyrer, erfarne fagfolk i spesialisthelsetjenestens frontlinjer (DPS og akuttavdelinger), tettere samarbeid med fastleger, brukerinnflytelse, nettverkstenkning og ambulante DPS-tjenester. Funnene tolkes som lokale uttrykk for hvordan samhandling mellom sykehus og primærhelsetjeneste fungerer i feltet, og deler en intensjon om endring i mer brukernær retning som samsvarer med anbefalinger fra Rådet for psykisk helse og føringer i Samhandlingsreformen fra Helse- og omsorgsdepartementet.
dc.language.isonor
dc.relation.uriwww.idunn.no
dc.subjectbrukermedvirkning
dc.subjectbrukerrettet
dc.subjectpsykisk helsearbeid
dc.subjectpsykisk helsevern
dc.subjecthelsevern
dc.subjectsamhandling
dc.subjectspesialisthelsetjeneste
dc.subjectkommune
dc.subjectdistriktspsykiatrisk
dc.subjectDistriktspsykiatrisk senter
dc.subjectDPS
dc.subjectbrukere
dc.subjectansatte
dc.subjectakutt
dc.subjectfastlege
dc.subjectfastleger
dc.titleHjelp når du trenger det- En kvalitativ studie av samhandling og gjensidighetskunnskap i den psykiske helsetjenesten
dc.typeJournal article
dc.rights.holderlars.danbolt@sykehuset-innlandet.no; kari.kjonsberg@sykehuset-innlandet.no; lars.lien@medisin.uio.no
dc.source.volume7
dc.source.journalTidsskrift for psykisk helsearbeid
dc.source.issue3
dc.identifier.doihttps://doi.org/10.18261/ISSN1504-3010-2010-03-06
dc.description.localcodemåsjekkes


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel