Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBeyene, Lise Sæstad
dc.coverage.spatialSandnes
dc.date.accessioned2017-06-07T12:31:57Z
dc.date.available2017-06-07T12:31:57Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.citationBeyene, L.S. (2012). "Jeg vil leve mitt liv med å være meg selv": om selvhevdelse i psykisk helsearbeid. Masteroppgave. Grimstad: Universitetet i Agder. http://hdl.handle.net/11250/138814
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444629
dc.descriptionKommunene har til oppgave å tilby lokalsamfunnet et virkningsfullt psykisk helsearbeid slik at den enkelte innbygger som har behov for det skal få tilbud om best mulig hjelp til å fungere i et krevende samfunn sammen med andre. Sandnes kommune tilbyr blant annet kurs i selvhevdelse til mennesker som har store utfordringer i forhold til å hevde seg selv.
dc.description.abstractHensikten med denne studien er å finne ut om deltakere erfarer å få bedre psykisk helse etter å ha deltatt på kurs i selvhevdelse. Problemstillingen i studien er ”Hvilke erfaringer har deltakerne med selvhevdelse etter å ha gjennomgått kurs i selvhevdelse?”. Oppgaven presenterer en kvalitativ studie, og gjennom fokusgruppeintervju forteller fire tidligere deltakere på kurs i selvhevdelse om deres erfaringer med selvhevdelse. I analysen brukes meningskoding, og ut fra denne fremkommer fem sentrale kategorier: selvbevissthet, aksept, ansvarlighet, initiativ og frihet. Studien viser at deltakerne erfarer at de blir mer selvhevdende etter kurset. Deltakerne erfarer at kurset bidrar til at de får økt selvbevissthet og opplevelse av å være likeverdig andre. De erfarer i større grad aksept, og de klarer å akseptere seg selv og andre mer enn de gjorde før. Når de erfarer at de har ulike valg i ulike situasjoner tar de i større grad ansvar for eget liv, de tar initiativ til å nå de målene de setter seg og erfarer da økt grad av frihet. Deltakerne opplever å ha bedre psykisk helse når de er selvhevdende.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://www.uia.no/
dc.subjectbrukermedvirkning
dc.subjectbrukerkompetanse
dc.subjectkurs
dc.subjectbrukerundersøkelser
dc.subjectkommuner
dc.subjectbruker
dc.subjectpasient
dc.subjectpsykisk helse
dc.subjectbrukerdialog
dc.subjectmedvirkning
dc.subjectkommunikasjon
dc.subjectutforming av tjenester
dc.subjectmotivasjon
dc.subjectSandnes
dc.subjectselvhevdelse
dc.subjectselvhjelp
dc.subjectfokusgruppe
dc.subjectfokusgruppeintervju
dc.subjectintervju
dc.subjectfrihet
dc.subjectansvar
dc.subjectselvbevissthet
dc.subjectinitiativ
dc.title"Jeg vil leve mitt liv med å være meg selv" : om selvhevdelse i psykisk helsearbeid
dc.typeMaster thesis
dc.rights.holderBeyene, Lise Sæstad
dc.description.localcodemåsjekkes


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel