Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorNOU Norges Offentlige Utredninger
dc.date.accessioned2017-06-07T12:32:13Z
dc.date.available2017-06-07T12:32:13Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.citationHELSE- OG OMSORGSDEPATEMENTET. (2011) Innovasjon i omsorg. Oslo: Departementenes servicesenter, Informasjonsforvaltning. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/nou-2011-11/id646812/
dc.identifier.isbn978-82-583-1099-7
dc.identifier.issn0333-2306
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444714
dc.descriptionFem hovedutfordringer innen helsetjenestene er til grunn for arbeidet bak NOUen, og viser til de analyser som er gjort i regjeringens omsorgsmelding (St meld nr 25 (2005-2006)).– nye yngre brukergrupper – flere eldre med hjelpebehov og tre av utfordringene handler om det som det blir for lite av: – knapphet på frivillige omsorgsytere og helse- og sosialpersonell, – manglende samhandling og medisinsk oppfølging – mangel på aktivitet og dekning av psykososiale behov.
dc.description.abstractDen kommunale omsorgstjenesten består av store døgnkontinuerlige virksomheter som drives med få ledere, høy personalfaktor, en høy andel ansatte uten fagutdanning, mange deltidsarbeidende, en svært høy andel kvinner og ofte enkle hjelpemidler. De fleste undersøkelser peker ellers på dagligliv, måltider, aktivitet og sosiale og kulturelle forhold som de største svakhetene med dagens omsorgstilbud. Både behovet og potensialet for å ta nye innovative grep og finne nye løsninger for å møte framtidas omsorgsutfordringer er derfor stort. De kommunale omsorgstjenestene er en virksomhet med brutto driftsutgifter på om lag 70 mrd kr, som fordeler seg 50/50 på om lag 40.000 beboere i sykehjem og vel 160.000 som mottar hjemmetjenester. Til tross for sin størrelse har denne sektoren i svært liten grad vært gjenstand for systematisk forsknings- og utviklingsarbeid. Det er derfor mye å hente på å gi oppmerksomhet til og konsentrere innsatsen om en sektor hvor det er mulig å gjøre mye med relativt små midler. De kommunale omsorgstjenestene har et stort potensial for innovative grep og nyskaping i forhold til blant annet: – ny teknologi i en sektor som er konservativ og har hatt for liten evne til å ta i bruk nye hjelpemidler, ny omsorgsteknologi, smarthusløsninger og ny kommunikasjonsteknologi. De kommunale omsorgstjenestene har et stort potensial for innovative grep og nyskaping i forhold til blant annet – ny arkitektur i en sektor som ikke er godt nok forberedt på å møte morgendagens preferanser, krav og utfordringer fra nye brukergrupper og nye generasjoner eldre. – organisasjonsutvikling i store virksomheter med brede samhandlingsflater mot familie og lokalsamfunn og spesialisthelsetjeneste, og der brukerne bør utfordres og gis større innflytelse. – forskning på en sektor som nesten ikke har vært gjenstand for forskningsinnsats, og hvor hardt tilkjempede forskningsmidler foreløpig utgjør langt under en promille av totalbudsjettet.
dc.language.isonor
dc.subjectkommunale omsorgstjenester
dc.subjectbrukergrupper
dc.subjectomsorg
dc.subjectinnovasjon
dc.subjectbrukermedvirkning
dc.subjectrehabilitering
dc.subjectalvorlig psykisk syke
dc.subjectpsykisk syke
dc.subjectpsykisk helse
dc.subjecthelse
dc.subjectkriser
dc.subjectpsykisk helsearbeid
dc.subjectpsykiatri
dc.subjectbehandlinger
dc.subjectbehandling
dc.subjectinnflytelse
dc.subjectpsykisk
dc.subjectpsykisk helsevern
dc.subjectpsykiske lidelser
dc.subjectsosial velferd
dc.subjectmedvirkning
dc.subjectbrukerkompetanse
dc.subjectkompetanse
dc.subjectbrukerinvolvering
dc.subjectinvolvering
dc.subjectspesialisthelse
dc.subjectspesialisthelsetjeneste
dc.subjectsamspill
dc.subjectpraksis
dc.subjecttilgjengelige tjenester
dc.subjecttilgjengelighet
dc.subjectlavterskel
dc.subjectfleksible tjenester
dc.subjectfleksibilitet
dc.subjectbruker
dc.subjectpasient
dc.titleNOU 2011: 11 Innovasjon i omsorg
dc.typeOthers


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel