Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMyrvold, Trine
dc.contributor.authorHelgesen, Marit
dc.date.accessioned2017-06-07T12:32:14Z
dc.date.available2017-06-07T12:32:14Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.citationMyrvold, T.M. og Helgesen, M. (2009) Kommunalt psykisk helsearbeid: organisering, samarbeid og samordning. Oslo: Norsk institutt for by- og regionforskning. NIBR. https://kudos.dfo.no/dokument/9620/kommunalt-psykisk-helsearbeid-organisering-samarbeid-og-samordning
dc.identifier.isbn9788270717774
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444719
dc.descriptionRapporten handler om utviklingen i kommunenes organisering av psykisk helsearbeid i perioden 2002 til 2008. Opptrappingsplanen har ført til at psykisk helsearbeid er bygget opp som kommunal tjeneste. Rapporten ser på organisering av arbeidet blant voksne og blant barn/unge. Små kommuners utfordringer analyseres spesielt.
dc.description.abstractI løpet av evalueringsperioden 2002 – 2008 har det vært en klar økning i andel kommuner som har en egen enhet for psykisk helsearbeid rettet mot voksne. Samtidig er det en nedgang i andelen kommuner som sier de har det psykiske helsearbeidet som en egen tjeneste innenfor en enhet med større ansvarsområde. Det er nå nesten ingen kommuner som sier at de har en integrert modell for psykisk helsearbeid, dvs. at arbeidet er fullstendig integrert i kommunens ordinære tjenesteapparat. For de kommunene som har psykisk helsearbeid organisert innenfor et større tjenesteområde har det de senere årene skjedd store endringer i hvor i kommuneorganisasjonen det psykiske helsearbeidet er plassert. Mens utviklingen tidligere gikk i retning av at arbeidet ble plassert innenfor enheter som primært driver med helsetjenester, viser tallene fra 2008 at en større del av kommunene igjen har lagt det psykiske helsearbeidet til pleie- og omsorgstjenesten. Fagmiljøet innen psykisk helsearbeid vurderes som bedre i 2008 enn seks år tidligere. Et klart flertall av kommunene mener at Opptrappingsplanen har bidratt til å styrke fagmiljøet. Det er små forskjeller i vurderingen av fagmiljøet mellom kommuner med ulik modell for organisering av det psykiske helsearbeidet. Kommuner med tjenesteorganisering har imidlertid en noe større tendens enn kommuner med egen enhet for psykisk helsearbeid til å mene at fagmiljøet blir for lite og at folk med kompetanse spres på ulike tjenester i kommuneorganisasjonen, snarere enn å samles i et sterkere faglig miljø.
dc.language.isonor
dc.relation.uriwww.nibr.no
dc.subjectOpptrappingsplanen
dc.subjectbrukermedvirkning
dc.subjectpsykisk helsearbeid
dc.subjectforskningsprosjekt
dc.subjectkommuner
dc.subjectkommunal tjeneste
dc.subjectorganisering
dc.subjectorganisering av tjenestene
dc.subjectbruker
dc.subjectpasient
dc.subjectpsykisk helse
dc.subjectpolitikk
dc.subjecthelse
dc.titleKommunalt psykisk helsearbeid. Organisering, samarbeid og samordning
dc.typeResearch report
dc.rights.holderNorsk institutt for by- og regionforskning


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel