Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBeston, G.
dc.contributor.authorHolte, J.S.
dc.contributor.authorEriksson, B.G.
dc.contributor.authorHummelvoll, Jan Kåre
dc.date.accessioned2017-06-07T12:32:14Z
dc.date.available2017-06-07T12:32:14Z
dc.date.issued2005
dc.identifier.citationBeston, G. (2005) Det nødvendige brukerperspektivet i psykisk helsearbeid. Elverum: Høgskolen i Hedmark. http://hdl.handle.net/11250/133756
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444722
dc.descriptionBevisstheten om brukerperspektivet og nødvendigheten av aktiv medvirkning på alle nivåer i samfunnet, har vært i jevn utvikling de senere årene. Men fortsatt er det et godt stykke igjen før reell medvirkning er realisert. Det tar tid å endre fagprofesjonenes definisjonsmakt og innflytelse i helse- og sosialtjenesten og deres klare autoritet i utformingen av tjenestetilbudene. Imidlertid er de politiske føringene tydelige – nesten overtydelige: Brukerperspektivet skal iakttas – og brukermedvirkning skal kjennetegne tjenesten på alle nivåer. Bakgrunnen for denne dreiningen er både av ideologisk, helsepolitisk, pragmatisk, økonomisk og faglig art.
dc.description.abstractRapportens tema er brukerperspektivet i psykisk helsearbeid. Bevisstheten om dette perspektivet - og nødvendigheten av aktiv brukermedvirkning på alle nivåer i samfunnet - har vært i jevn utvikling de senere år. Men fortsatt er det et godt stykke igjen før reell medvirkning er realisert. Bakgrunnen for dreiningen bort fra en ensidig profesjonsstyrt tjenesteutvikling til en utvikling preget av større vekt på brukerperspektivet, har både ideologiske, helsepolitiske, pragmatiske, økonomiske og faglige begrunnelser. En del av disse motivene blir belyst i denne rapporten. Den overordnede hensikten med rapporten er å løfte frem brukeres erfaringer og synspunkter relatert til psykisk lidelse, erfaringer med tjenestetilbud og brukermedvirkning. Brukermedvirkning i forskningssamarbeid i høgskolesektoren blir videre belyst som en nødvendig strategi for utvikling av kunnskapsgrunnlaget i psykisk helsearbeid. I tillegg undersøkes hva verdifullt psykisk helsearbeid i lokalsamfunnet vil innebære.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://www.hihm.no
dc.subjectbrukermedvirkning
dc.subjectpsykisk helsearbeid
dc.subjectkommuner
dc.subjectkommunal tjeneste
dc.subjectorganisering
dc.subjectorganisering av tjenestene
dc.subjectbruker
dc.subjectpasient
dc.subjectpsykisk helse
dc.subjectpolitikk
dc.subjecthelse
dc.subjectpolitiske føringer
dc.subjectbrukerperspektivet
dc.subjectfagprofesjoner
dc.titleDet nødvendige brukerperspektivet i psykisk helsearbeid
dc.typeResearch report
dc.rights.holderHøgskolen i Hedmark
dc.description.localcodemåsjekkes


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel