Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMinde, Gunn-Tove
dc.date.accessioned2017-06-07T12:37:05Z
dc.date.available2017-06-07T12:37:05Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationMinde, G-T. (2015) Å utøve kultursensitivitet overfor eldre beboere på sykehjem. EMM-A Tidsskrift for miljøarbeid, 3. Hentet fra: http://www.sosialvitenskap.net/EMM-A/ojs-2.4.5/index.php/EMM-A/article/view/32
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444954
dc.descriptionFagartikkel om kultursensitivitet i sykehjem. Basert på tre praksisoppgaver fra helse- og omsorgstjenesten.
dc.description.abstractI artikkelen rettes fokus mot en kultursensitiv tilnærming i helse- og sosialtjenesten gjennom faget miljøarbeid. I og med at Norge blir mer og mer flerkulturelt, møter fagfolk nye utfordringer i forhold til nye innvandrergrupper. I Stortingsmelding 13 slåes det fast at det flerkulturelle og internasjonale perspektivet skal prege utviklingen av utdanningsinstitusjonene. På Høgskolen i Harstad har undertegnede arbeidet med kulturforståelse og en kultursensitiv tilnærming i mange år, både pedagogisk og forskningsmessig. Denne artikkelen baserer seg på noen av de erfaringene som vernepleierstudenter har gjort i faget miljøarbeid med eldre pasienter på sykehjem, mens de har vært i praksis andre året i vernepleierstudiet. Resultatet av en kultursensitiv tilnærming, bidro til å gi studentene et mer helhetlig bilde av de eldres livssituasjon. Samtidig skjedde det en utjevning av asymmetrien i forholdet mellom bruker og student. De eldre endret adferd og trivdes bedre.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://www.sosialvitenskap.net/EMM-A/ojs-2.4.5/index.php/EMM-A/article/view/32
dc.subjectkultursensitivitet
dc.subjectstudent
dc.subjectvernepleie
dc.subjectHelse- og sosialtjenesten
dc.titleÅ utøve kultursensitivitet overfor eldre beboere på sykehjem
dc.typeJournal article
dc.rights.holderMinde, Gunn-Tove
dc.source.volume2015
dc.source.journalEMM-A Tidsskrift for miljøarbeid
dc.source.issue3


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel