Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMichaelsen, Elin Angen
dc.contributor.authorSogstad, Maren
dc.contributor.authorFossbråten, Lene
dc.coverage.spatialGjøvik
dc.date.accessioned2017-06-07T12:37:57Z
dc.date.available2017-06-07T12:37:57Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationhttp://www.utviklingssenter.no/innfoering-av-hverdagsrehabilitering-i-gjoevik-kommune.5120575-179634.html
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445003
dc.descriptionRapporten beskriver utprøving av hverdagsrehabilitering i deler av Gjøvik kommune. Prosjektet har vektlagt kompetanseheving og er evaluert gjennom fokusgrupper. Anbefalinger om videreføring og aktuell modell gis.
dc.description.abstractProsjektet «Innføring av hverdagsrehabilitering i Gjøvik kommune» ble igangsatt ved Haugtun, Utviklingssenter for sykehjem i Oppland, i desember 2012. Noe av bakgrunnen for prosjektet var erfaringer med at rehabiliteringstiltak i avdeling ikke blir fulgt opp godt nok etter hjemkomst, og det var ønske om å rette fokus på dette. Rehabilitering er et av satsningsområdene i Gjøvik kommunes virksomhetsplan 2015, og det var relevant å gjennomføre et prosjekt knyttet til dette. Hverdagsrehabilitering er et nasjonalt satsningsområde, og prosjektet ble også satt i sammenheng med «Hverdagsrehabilitering i Norge», som er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk Ergoterapeutforbund, Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund og KS. To hjemmetjenesteavdelinger, rehabiliteringsavdeling og somatisk korttids-avdeling i Gjøvik kommune har deltatt i prosjektet. Ved hver av disse ble det dannet en arbeidsgruppe med fire personer. 1-2 personer fra hver av disse har deltatt som prosjektgruppedeltakere og dermed hatt en mer sentral rolle i prosjektarbeidet. I prosjektperioden har det vært lagt vekt på kompetanseheving i arbeidsgruppene gjennom kurs, konferanser og fagdag. Videre har det blitt utarbeidet prosedyre/mal for gjennomføring av målsamtale og modell for utprøving av hverdagsrehabilitering. Utprøving av hverdagsrehabilitering ble deretter gjennomført med til sammen fem brukere fra tre av avdelingene i prosjektet. I sluttfasen av prosjektet er det utarbeidet forslag til innhold i modell for hverdagsrehabilitering i Gjøvik kommune. Denne er lagt fram i ledergruppa for helse- og omsorg i Gjøvik kommune. Prosjektet er evaluert gjennom fokusgruppeintervju. Det er i arbeidsgruppa oppnådd økt kompetanse om hverdagsrehabilitering. Erfaringene i utprøvingen viser at det er utfordrende å gjøre ting på nye måter, men at det oppleves veldig motiverende når en ser effekt av tiltakene som ble igangsatt for brukere i utprøvingen. Det er oppnådd større fokus på hverdagsrehabilitering og interesse for å jobbe videre med dette. For å lykkes med hverdagsrehabilitering er det viktig å ha fokus på suksesskriterier, deriblant god planlegging, kompetanseheving, tverrfaglighet og forankring på alle nivå.
dc.description.sponsorshipHelsedirektoratet; Norsk Ergoterapeutforbund
dc.language.isonor
dc.subjecthverdagsrehabilitering
dc.subjectkompetanseheving
dc.subjectmålsamtale
dc.subjectfokusgruppeintervju
dc.subjectmodellforslag
dc.titleInnføring av hverdagsrehabilitering i Gjøvik kommune
dc.typeReport
dc.rights.holderMichaelsen, Elin Angen


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel