Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorFarsjø, Caroline
dc.date.accessioned2017-06-07T12:38:55Z
dc.date.available2017-06-07T12:38:55Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationFarsjø, C. (2014) Ernæringsstøtte til hjemmeboende eldre - potensialer i nettbrettapplikasjonen APPETITT. Masteroppgave i avansert geriatrisk sykepleie. Universitetet i Oslo, Institutt for helse og samfunn, Avdeling for sykepleievitenskap. Hentet fra: http://urn.nb.no/URN:NBN:no-45401
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445040
dc.descriptionMasteroppgave som presenterer erfaringer fra pilotstudie der fire eldre tok i bruk nettbrettapplikasjonen APPETITT som støtte til adekvat ernæring.
dc.description.abstractBakgrunn: risiko for underernæring er et underkjent og ofte oversett problem hos hjemmeboende eldre. Nye teknologiske hjelpemidler, som nettbrett, kan åpne for nye måter å forebygge ernæringsmessig risiko. Vi har utviklet nettbrettapplikasjon APPETITT; et verktøy for å gi støtte til adekvat ernæring. Hensikt: presentere erfaringer fra pilotstudien der fire eldre tok i bruk nettbrett og APPETITT og belyse på hvilke måter APPETITT kan bidra til oppmuntring og orientering i forhold til adekvat ernæring. Metode: pilotstudie med utforskende design. Data innhentet gjennom fokusgruppeintervju med fire informanter og påfølgende kvalitativ dataanalyse. Resultat: informantene synes nettbrett var enkelt i bruk og funksjonelt. Måltidsforslag presentert i bilder inspirerte og påvirket i noe grad hva informantene spiste i testperioden. To av informantene oppgav at rapportering av mat og drikke bidro til økt bevissthet, mens to av informantene ikke så behov for funksjonen slik den var utformet. Pilottesten avdekket at varslingsfunksjonen ikke fungerte som planlagt, kun en av dem hadde hørt varslingen. Konklusjon: APPETITT kan gi oppmuntring og orientering i forhold til ernæring ved å inspirere til variasjon i kostholdet og bidra til økt bevissthet om adekvat ernæring. Applikasjonen må videreutvikles i forhold til innhold og utforming så brukeren får flere muligheter til individuelle tilpassinger i forhold til sitt personlige behov for orientering og oppmuntring knyttet til ernæring.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://urn.nb.no/URN:NBN:no-45401
dc.relation.urihttp://urn.nb.no/URN:NBN:no-45401
dc.subjectpasientsikkerhet
dc.subjecternæring
dc.subjectunderernæring
dc.subjecteldre
dc.subjectAPPETITT
dc.subjectnettbrett
dc.subjectvelferdsteknologi
dc.subjectfokusgruppe
dc.subjectintervju
dc.subjectNorge
dc.titleErnæringsstøtte til hjemmeboende eldre - potensialer i nettbrettapplikasjonen APPETITT
dc.typeMaster thesis
dc.rights.holderFarsjø, Caroline


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel