Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorFriderichsen, Peter
dc.contributor.authorStorholmen, Tore Christian
dc.coverage.spatialStavanger; Trondheim; Malvik; Nøtterøy
dc.date.accessioned2017-06-07T12:40:01Z
dc.date.available2017-06-07T12:40:01Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.citationFriderichsen, P. og Storholmen, T.C. (2011) Forebygging av fallskader blant eldre. Forprosjektrapport. Trondheim: SINTEF InnoMed. Hentet fra: https://innomed.no/prosjekt/forebygging-av-skader-ved-fall-blant-eldre
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445113
dc.descriptionRapporten omhandler et forprosjekt med fokus på forebygging av skader som oppstår i forbindelse med fall. Det endelige mål med prosjektet var å stimulere til igangsettelsen av et eller flere hovedprosjekter med fokus på utvikling og implementering av nye løsninger basert på å identifisere innovasjonsmuligheter og brukerbehov.
dc.description.abstractHvert år opplever rundt en tredjedel av hjemmeboende eldre på 65+ et fall, mens andelen for sykehjemsbeboere ligger på rundt 50 %. I skadebildet peker hoftebrudd seg ut som en av de alvorligste skader. Norge har rundt 9000 hoftebrudd i året hvilket resulterer i samlede kostnader på rundt 1.5mrd NOK. Dagens løsning til forebygging av hoftebrudd består i hovedsak av en truse med innsydde puter. Studier dokumenterer en positiv effekt av slike, men samtidig også problemer med compliance da de er mislikt av både eldre og helsepersonell. Gjennom intervju (n=17) med eldre og helsepersonell avdekket prosjektet en rekke behov som dagens hoftebeskyttere ikke møter. Disse var relatert til estetikk, komfort, betjening, tilgjengelighet og holdninger hos helsepersonell og eldre. Gjennom dette ble det skapt en rekke mulige løsningskonsepter. Med bakgrunn i dette er det blitt etablert kontakt med en norsk bedrift som er interessert i å ta eierskap over den videre utvikling og ønsker å sette i gang et OFU prosjekt. Flere interesserte partnere i helsesektoren er koplet på denne prosessen. I tillegg identifiserte InnoMed en type gulvbelegg utviklet i USA som har et stort potensial i forhold til hoftebrudd. Det er gjennom prosjektet blitt etablert samarbeid mellom en norsk bedrift og SINTEF Byggforsk for å vurdere om det er brukbart i Norge. På sikt ønsker bedriften å selge belegget og muligens videreutvikle det til norske/skandinaviske forhold.
dc.language.isonor
dc.titleForebygging av fallskader blant eldre. Forprosjektrapport
dc.typeResearch report
dc.rights.holderFriderichsen, Peter


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel