Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMyklebost, Marthe Brurok
dc.contributor.authorWaal, Anne Lise
dc.contributor.authorBjørkli, Cato
dc.date.accessioned2017-06-07T12:40:06Z
dc.date.available2017-06-07T12:40:06Z
dc.date.issued2015
dc.identifier.citationMyklebost, M.B., Waal, A.L. & Bjørkli, C. (2015) Forebygging av fallskader. Utvikling av ny type spillteknologi og simulering som mulig læringsplattform. Trondheim: SINTEF Innomed. Hentet fra: https://innomed.no/prosjekt/forebygging-av-fallskader
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445141
dc.descriptionRapport fra et forprosjekt som har sett på muligheten for å benytte simuleringsbasert trening for å øke kvaliteten både på opplæring av helsepersonell og på gjennomføring av opplæring innen fallforebygging. Rapporten beskriver en konseptløsning som spesifikasjon for utvikling av en læringsplattform for fallforebyggende arbeid ved sykehus og sykehjem.
dc.description.abstractDette forprosjektet har sett på muligheten for å benytte simuleringsbasert trening for å øke kvaliteten både på opplæring av helsepersonell og på gjennomføring av opplæring innen fallforebygging. Data ble samlet inn gjennom fire workshops med ansatte, brukerkonsulenter, pasienter ved Sunnaas sykehus HF og ansatte ved Løkentunet sykehjem (N=17); gjennomgang av kvalitetssystemet ved Sunnaas sykehus HF; søk på nettet; og gjennomgang av tiltakspakke fra pasientsikkerhetsprogrammet og forskning på området. Resultatene viste at opplæring av personalet, ved Sunnaas sykehus HF og en rekke andre helseinstitusjoner, foregår forholdsvis sjelden og til dels usystematisk. Det ble heller ikke avdekket tilsvarende opplæringsprogram der en benytter lignende simuleringsbasert spillteknologi innen fallforebygging. Rapporten beskriver en konseptløsning som spesifikasjon for utvikling av en læringsplattform for fallforebyggende arbeid ved sykehus og sykehjem. I prosjektperioden er det utviklet en Proof of Concept prototype som viser muligheten for bruk av simulering og spillteknologi som læringsmetode innen fallforebygging. Prototypen er utviklet av Attensi AS. Prototypen har gitt oss stor tro på muligheten til å bruke spillteknologi og simulering som læringsform innenfor fallforebygging. Det er innledet samtaler med en norsk spillprodusent for å diskutere videreføring av konseptet i et hovedprosjekt og en eventuell OFU avtale.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://www.innomed.no/
dc.subjectNorge
dc.titleForebygging av fallskader. Utvikling av ny type spillteknologi og simulering som mulig læringsplattform
dc.typeResearch report


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel