dc.contributor.author | Helsedirektoratet | |
dc.date.accessioned | 2018-03-19T13:42:25Z | |
dc.date.available | 2018-03-19T13:42:25Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.citation | Helsedirektoratet. (2014). Anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet. IS-2170. Oslo: Helsedirektoratet. Hentet fra: https://helsedirektoratet.no/publikasjoner/anbefalinger-om-kosthold-ernering-og-fysisk-aktivitet | nb_NO |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2491082 | |
dc.description.abstract | Denne rapporten skal gi grunnlag for planlegging av kosthold og fysisk aktivitet som bidrar til vekst, utvikling og god helse. Anbefalingene legger stor vekt på den helsemessige betydningen av helheten i kostholdet og det totale fysiske aktivitetsnivået. Et sunt kosthold er sammen med regelmessig fysisk aktivitet et grunnlag for god helse og minsker risikoen for utvikling av hjerte- og karsykdommer, kreft, overvekt og type 2-diabetes. Anbefalingene tar sikte på å minske risikoen for disse sykdommene som har sammenheng med kosthold, fysisk aktivitet og stillesitting. | nb_NO |
dc.publisher | Helsedirektoratet | nb_NO |
dc.relation.ispartofseries | Rapporter;IS-2170 | |
dc.subject | kosthold | nb_NO |
dc.subject | ernæring | nb_NO |
dc.subject | fysisk aktivitet | nb_NO |
dc.subject | pasientsikkerhet | nb_NO |
dc.title | Anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet | nb_NO |
dc.type | Others | nb_NO |