Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKuven, Britt Moene
dc.contributor.authorGiske, Tove
dc.date.accessioned2018-03-23T12:27:56Z
dc.date.available2018-03-23T12:27:56Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationKuven, B.M., & Giske, T. (2017). Samhandling mellom sykepleier og lege er viktig for ernærings­tilstanden til sykehjems­pasienter. Sykepleien Forskning, …nb_NO
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2491938
dc.description.abstractBakgrunn: Ernæringsarbeidet i sykehjem er både nødvendig og viktig helsehjelp. Ved mange sykehjem inngår ernæringsarbeidet som et samarbeid mellom flere faggrupper og fagpersoner. Forskning og tilsyn har avdekket at mellom 20 og 60 prosent av pasientene i sykehjem er underernærte. Hensikt: Studien belyser hvordan sykepleiere samhandler med lege. Temaet er lite belyst i forskningen. Metode: Studien har et kvalitativt design med analyse av fokusgruppeintervjuer med sykepleiere som er involvert i direkte pleie. Analysen bygger på Malteruds tilnærming til analyse av datamateriale, med helhetslesning, meningsbærende enheter, systematisering og abstraksjon før funnene ble sammenfattet. Resultat: Samarbeidet mellom sykepleiere og sykehjemslegen spiller en viktig rolle i ernæringsarbeidet i sykehjem. Pasientene og de pårørende trygges når sykehjemslegen tar opp ernæring ved innkomst, informerer om forventet utvikling underveis samt kjenner pasientens ønsker og behov. Samtidig har sykepleierne behov for en sykehjemslege som kjenner til pasientens individuelle ønsker og behov i ernæringsarbeidet, og som etterspør ernæringsarbeidet i avdelingen. Konklusjon: Erfaringene til sykepleiere i sykehjem tilsier at et samarbeid med sykehjemslegen er en viktig faktor i ernæringsarbeidet i sykehjem. Et godt samarbeid fremmer faglig forsvarlig ernæringsbehandling for pasienter i sykehjem.nb_NO
dc.publisherSykepleien Forskningnb_NO
dc.subjectsykehjemnb_NO
dc.subjecternæringnb_NO
dc.subjectsamarbeidnb_NO
dc.subjectlegenb_NO
dc.subjectsykepleiernb_NO
dc.subjectpasientsikkerhetnb_NO
dc.titleSamhandling mellom sykepleier og lege er viktig for ernærings­tilstanden til sykehjems­pasienternb_NO
dc.typeJournal articlenb_NO
dc.source.volume12nb_NO
dc.source.journalSykepleien Forskningnb_NO
dc.identifier.doi10.4220/Sykepleienf.2017.64510


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel