• Mat og måltider i hjemmesykepleien: undersøkelse utført for Helsedirektoratet 

      Aagaard, Heidi; Grøndahl, Vigdis Abrahamsen (Oppdragsrapport (Høgskolen i Østfold);2013:4, Report, 2013)
      Denne rapporten bygger på en nasjonal undersøkelse blant ledere, og en undersøkelse blant et utvalg av helsepersonell om mat og måltider i hjemmesykepleien, utført 2011. Dette er den fjerde undersøkelsen med fokus på mat ...
    • Normtider til besvær 

      Førland, Oddvar; Fagertun, Anette; Hansen, Roar; Kverndokk, Snorre (Rapportserien;4/2017, Report, 2017)
      KONKLUSJONER: • Reduksjonen av normtider i Bergen kommune har bidratt til en betydelig reduksjon i antall timer med hjemmesykepleie fra 2015-2016 (8,5 %). Antall brukere gikk ned med 0,3 %. Gjennomsnittlig antall tildelte ...
    • Rutiner for å vurdere ernærings­status i hjemme­sykepleien 

      Aagaard, Heidi; Grøndahl, Vigdis Abrahamsen (Journal article, 2017)
      Bakgrunn: Undersøkelser viser at pasienter som får hjelp av hjemmesykepleien, kan være utsatt for underernæring. For å kartlegge ernæringsstatus utga Helsedirektoratet i 2009 «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging ...