Blar i Omsorgsbiblioteket på emneord "underernæring"
Viser treff 21-40 av 57
-
KOMPETANSEHEVING – ernæring i sykehjem. Prosjektrapport
(Research report, 2012) -
Kostkofferten - historien bak
(Report, 2015)Norske faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring ble utgitt av Helsedirektoratet i 2009, og skal være kjent i sykehjem. Tilsyn avdekker ofte at dette ikke er tilfelle. Vår erfaring er at ... -
Kunnskap om ernæring i hjemmesykepleien
(Master thesis, 2012)Formål: kartlegge helsepersonells kunnskap om ernæring, før og etter gjennomføring av kommuneorganisert ernæringskurs. Studien søker spesielt å kartlegge endring i kunnskap, holdninger og handlingsferdigheter om underernæring ... -
Lived experiences of self-care among older, home-dwelling individuals identified to be at risk of undernutrition
(Journal article; Peer reviewed, 2012)Introduction: in a society where most older people live in their own homes, it may be expected of older individuals to exercise their potential to take care of themselves in daily life. Nutrition is a central aspect of ... -
Living alone, receiving help, helplessness, and inactivity are strongly related to risk of undernutrition among older home-dwelling people
(Journal article; Peer reviewed, 2012)Background: being at risk of undernutrition is a global problem among older people. Undernutrition can be considered inadequate nutritional status, characterized by insufficient food intake and weight loss. There is a lack ... -
Løft for bedre ernæring, delprosjekt 1: frie midler til lokalt ernæringsarbeid. Sluttrapport
(Report, 2014)”Løft for bedre ernæring” har vært et samarbeidsprosjekt mellom Helseetaten ved ernæringsgruppen og Geriatrisk ressurssenter, og Utviklingssenter for hjemmetjenester i Oslo. Prosjektet ble etablert som et svar på et initiativ ... -
Mat og måltider i eldreomsorgen
(Others, 2013) -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst. Utvikling av kunnskapsbasert praksis på sykehjem innenfor området ernæring – gjennom etablering av og arbeid i et sykepleiernettverk
(Research report, 2010)Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom seks "praksissykehjem" i Hedmark og Høgskolen i Hedmark, Institutt for sykepleiefag. Prosjektet har en aksjonsforskningsorientert tilnærming: gjennom samhandling mellom praksisfeltet ... -
”Maten e’ god, det e’kje da….”
(Others, 2011) -
Matglede i sykehjem og hjemmetjenester - Fra nasjonale retningslinjer til god ernæringspraksis i kommunen
(Research report, 2012)Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold har siden 2008 arbeidet systematisk med å forbedre kunnskap hos helse- og kjøkkenfaglig personell for å fremme god ernæringspraksis i sykehjem og hjemmetjenester. ... -
Nasjonal faglig retningslinje for forebygging og behandling av underernæring
(Others, 2013)Alle pasienter skal vurderes for risiko for underernæring ved innleggelse i helse- og omsorgsinstitusjon og ved oppstart av helse- og omsorgstjenester, og deretter etter en gitt frekvens, eller etter et annet faglig begrunnet ... -
Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring
(Nasjonale faglige retningslinjer;IS-1580, Others, 2013)Retningslinjen omfatter anbefalinger om identifisering og behandling av underernærte samt pasienter i ernæringsmessig risiko i sykehus, sykehjem og hjemmebaserte tjenester. -
Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring
(IS-rapport;1580, Report, 2013)Retningslinjene omfatter informasjon om årsaker, forekomst og konsekvenser av underernæring, samt effekten av ernæringsbehandling. Retningslinjene omfatter videre anbefalinger som gjelder identifisering og behandling av ... -
Norwegian version of the Nutritional Form for the Elderly: sufficient psychometric properties for performing institutional screening of elderly patients
(Journal article, 2009)The objective of this study was to test if the Norwegian version of the nutritional screening instrument entitled Nutritional Form for the Elderly (NUFFE-NO) demonstrates sufficient evidence of reliability and validity, ... -
Nutritional screening of older home-dwelling Norwegians: a comparison between two instruments
(Journal article, 2012)Background: It is important to obtain knowledge about the prevalence of nutritional risk and associated factors among older home-dwelling people in order to be able to meet nutritional chal- lenges in this group in the ... -
Nutritional self-care among a group of older home-living people in rural Southern Norway
(Journal article, 2015)Background: Older home-living people are an at-risk group for undernutrition, particularly those who are living alone. Lack of knowledge about healthy dietary habits, altered taste sensation, and declined health status are ... -
Nutritional self-care in two older Norwegian males: a case study
(Journal article; Peer reviewed, 2013)Background: knowledge about how to support nutritional self-care in the vulnerable elderly living in their own homes is an important area for health care professionals. The aim of this case study was to evaluate the effects ... -
Opplæring i ernæring og bruk av verktøy for å identifisere feil-og underernæring
(Research report, 2012)Bakgrunn: studier viser at 10 – 60 % av eldre innlagt på sykehus eller sykehjem er underernærte og at underernæring kan forverres i løpet av oppholdet. Personer med utviklingshemming har utfordringer med under-, over- og ... -
Perceived health and risk of undernutrition: a comparison of different nutritional screening results in older patients
(Journal article, 2011)To compare screening results using different nutritional screening instruments with respect to nutritional risk and associations with perceived health and health-related issues in a group of older hospital patients. The ... -
Psychometric testing of the Norwegian version of the Nutritional Form For the Elderly among older home-dwelling people
(Journal article, 2012)Nutritional screening instruments need to be evaluated in terms of reliability and validity and being able to demonstrate sensitivity and specificity for use in clinical practice and research. The aims of this study were ...