Blar i Pasientsikkerhet på tittel
Viser treff 180-199 av 357
-
Lived experiences of self-care among older, home-dwelling individuals identified to be at risk of undernutrition
(Journal article; Peer reviewed, 2012)Introduction: in a society where most older people live in their own homes, it may be expected of older individuals to exercise their potential to take care of themselves in daily life. Nutrition is a central aspect of ... -
Living alone, receiving help, helplessness, and inactivity are strongly related to risk of undernutrition among older home-dwelling people
(Journal article; Peer reviewed, 2012)Background: being at risk of undernutrition is a global problem among older people. Undernutrition can be considered inadequate nutritional status, characterized by insufficient food intake and weight loss. There is a lack ... -
A longitudinal qualitative study of health care personnel’s perceptions of simultaneous implementation of three risk assessment scales on falls, malnutrition and pressure ulcers
(Journal article, 2016)Aims and objectives In this study, the aim was to understand health care personnel's expectations and experiences of participating in an intervention aimed at the implementation of three assessment scales for fall injuries, ... -
Læringsnettverk “Riktig legemiddelbruk i sykehjem”
(Report, 2013)Rokilde sykehjem er Utviklingssenter for sykehjem i Møre og Romsdal, og har deltatt i det nasjonale læringsnettverket i “Riktig legemiddelbruk i sykehjem”, i regi av Den Nasjonale Pasientsikkerhetskampanjen. Etter endt ... -
Løft for bedre ernæring, delprosjekt 1: frie midler til lokalt ernæringsarbeid. Sluttrapport
(Report, 2014)”Løft for bedre ernæring” har vært et samarbeidsprosjekt mellom Helseetaten ved ernæringsgruppen og Geriatrisk ressurssenter, og Utviklingssenter for hjemmetjenester i Oslo. Prosjektet ble etablert som et svar på et initiativ ... -
Malnutrition, functional ability and mortality among older people aged ⩾60 years: a 7-year longitudinal study
(Journal article, 2016)BACKGROUND/OBJECTIVES: This study aimed to assess the association between risk of malnutrition and 7-year mortality, controlling for functional ability, socio-demographics, lifestyle behavior and diseases, and investigate ... -
Mangelfull kommunikasjon om legemiddelbruk i primærhelsetjenesten
(Journal article; Peer reviewed, 2007)Bakgrunn: legemiddelbruk i primærhelsetjenesten involverer mange personer: legen som ordinerer, ulike typer helsepersonell som håndterer legemidlene og pasientene selv. Vi ønsket å studere sider ved feilmedisinering knyttet ... -
Mat er den beste medisin. Forebygging og behandling av underernæring i hjemmetjenesten i Tromsø
(Report, 2013)Underernæring øker risiko for komplikasjoner, reduserer motstand mot infeksjoner, forverrer fysisk og mental funksjon, gir redusert livskvalitet og økt dødelighet. Blant hjemmeboende syke eldre er det anslått at ca 10 % ... -
Mat og måltider i eldreomsorgen
(Others, 2013) -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – erfaringer fra et aksjonsforskningsprosjekt
(Journal article, 2016)Den overordnede målsetting for dette samarbeidsprosjektet mellom Høgskolen i Hedmark og seks sykehjem hvor sykepleierstudenter gjennomfører sine praksisstudier, var å forbedre kvaliteten på sykepleien til pasientene innen ... -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst. Utvikling av kunnskapsbasert praksis på sykehjem innenfor området ernæring – gjennom etablering av og arbeid i et sykepleiernettverk
(Research report, 2010)Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom seks "praksissykehjem" i Hedmark og Høgskolen i Hedmark, Institutt for sykepleiefag. Prosjektet har en aksjonsforskningsorientert tilnærming: gjennom samhandling mellom praksisfeltet ... -
”Maten e’ god, det e’kje da….”
(Others, 2011) -
Matglede i sykehjem og hjemmetjenester - Fra nasjonale retningslinjer til god ernæringspraksis i kommunen
(Research report, 2012)Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold har siden 2008 arbeidet systematisk med å forbedre kunnskap hos helse- og kjøkkenfaglig personell for å fremme god ernæringspraksis i sykehjem og hjemmetjenester. ... -
Med åpne kort. Forebygging og oppfølging av alvorlige hendelser i helse- og omsorgstjenestene
(Norges offentlige utredninger;2015: 11, Others, 2015) -
Medikamentbruk og fall. Eit kvalitetsforbetringsprosjekt med klinisk audit som metode for å auke fokuset på medikamentbruk og fall blant sjukeheimsbebuarar
(Master thesis, 2011)Kvalitet og kvalitetsutvikling i helsetenesta er satsingsområde både internasjonalt, nasjonalt og kommunalt. Likeins er det stor satsing på kunnskapsbasert praksis, der målet er at diagnostisering og behandling skal vere ... -
Metode for å redusere forekomst av trykksår ved norske sykehjem
(Report, 2007)Et estimat fra en undersøkelse i Oslo viste at andelen beboere med trykksår ligger mellom 6 prosent og 22 prosent ved sykehjem i Oslo. Andelen ansatte som er ufaglærte øker ved de fleste sykehjem. Dette kan ha en sammenheng ... -
Moments of joy and delight: the meaning of traditional food in dementia care
(Journal article, 2016)Aims and objectives: To learn about the meaning of traditional food to institutionalised patients with dementia. Background: Traditional food strengthens the feelings of belonging, identity and heritage, which help persons ... -
Mot en helhetlig helsetjeneste. En casestudie av Stokka intermediæravdeling
(Master thesis, 2011)Denne masteroppgaven er utført som del av endringsledelsesstudiet ved Universitetet i Stavanger. Oppgaven er en casestudie av samhandlingsprosjektet mellom Stavanger Kommune og Stavanger Universitetssykehus om Stokka ... -
Multi-dose drug dispensing and inappropriate drug use: a nationwide register-based study of over 700 000 elderly
(Journal article; Peer reviewed, 2008)Objective: to investigate whether the use of multi-dose drug dispensing is associated with potentially inappropriate drug use (IDU). Design: Cross-sectional nationwide register-based study. Setting: Sweden. Subjects: people ...