Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSynovate MMI
dc.contributor.authorAarvold, R.
dc.contributor.authorTamsfoss, S.
dc.coverage.spatial264 kommuner
dc.date.accessioned2017-06-07T12:31:53Z
dc.date.available2017-06-07T12:31:53Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.citationSynovate MMI. (2007) Brukermedvirkning og brukerundersøkelser i norske kommuner. Resultater og erfaringer 2002-2007. https://www.ks.no/fou-sok/2007/074020/
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444606
dc.descriptionSammenstilling og analyse av resultater fra nettportalen bedrekommune.no, hvor 264 kommuner har registrert inn data fra brukerundersøkelser innen pleie- og omsorg, sosialtjeneste, barnevern, barnehage, byggesak og skole.
dc.description.abstractHovedhensikten er å beskrive status for norske kommuners bruk av brukermedvirkning, samt å avdekke hvilke forhold som påvirker, fremmer og styrer kommunenes bruk av brukerdialog og medvirkning. Brukermedvirkning er en av de såkalte kvalitetsdimensjonene i brukerundersøkelsene og er et mål sammensatt av svarskårer på ett eller flere enkeltspørsmål som respondenter har besvart. Spørsmålene dreier seg hovedsaklig om i hvilken grad brukerne opplever at det foregår en toveis kommunikasjon mellom tjenesteyter og mottaker, der siktemålet ideelt sett er at brukeren skal kunne influere på utformingen av tjenesten. På enkelte områder kan denne medvirkningen bestå i at brukeren (innen gitte rammer) har frihet til å velge hva ytelsen skal bestå av eller når den skal ytes. Også det å bli tatt med på råd eller at ens synspunkter blir hørt er aspekter ved brukermedvirkning slik den kartlegges i brukerundersøkelsene. Denne rapporten presenterer også nyinnsamlede data om brukermedvirkning i kommuner som ikke har rapportert undersøkelser på bedrekommune.no. Hensikten er både å kunne si noe konkret og generelt om brukermedvirking i alle landets kommuner, samt å avdekke eventuelle ulikheter mellom kommunene som rapporterer på nettportalen og kommunene som ikke gjør det.
dc.language.isonor
dc.subjectbrukermedvirkning
dc.subjectbrukerundersøkelser
dc.subjectkommuner
dc.subjectbruker
dc.subjectpasient
dc.subjectpsykisk helse
dc.subjectbrukerdialog
dc.subjectmedvirkning
dc.subjectkommunikasjon
dc.subjectutforming av tjenester
dc.titleBrukermedvirkning og brukerundersøkelser i norske kommuner. Resultater og erfaringer 2002-2007
dc.typeResearch report
dc.rights.holderSynovate MMI
dc.description.localcodemåsjekkes


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel