Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHedlund, Marianne
dc.contributor.authorMoe, Anne
dc.date.accessioned2017-06-07T12:36:49Z
dc.date.available2017-06-07T12:36:49Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.citationHedlund, M. og Moe, A. (2000) "De forstår ikke hva som er viktig for oss.": helsetjenester og sørsamer. Vol. 2000:2. NTF-rapport. Steinkjer.
dc.identifier.isbn82-7732-107-4
dc.identifier.issn0802-9393
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444863
dc.descriptionNTF-rapport. Oppfølgingsprosjekt av NOU 1995:6. Basert på kvalitative intervju med helsearbeidere i utvalgte kommuner i sørsamiske områder og sørsamiske informanter.
dc.description.abstractDenne undersøkelsen er et resultat av et oppfølgingsprosjekt av NOU 1995:6: Plan for helse- og sosialtjenester til den samiske befolkningen i Norge. I utredningen påpekes det flere svakheter i helse- og sosialtjeneste- tilbudet som tilbys den samiske befolkningen. Dette resulterte i et oppfølgingsarbeid mellom Sosial- og helsedepartementet (SHD) Sametinget. Det ble utarbeidet en plan fra Sametinget over prioriterte satsningsområder som er viktig for et slikt oppfølgingsarbeid, og penger ble bevilget fra helse- og sosialdepartementet over statsbudsjettet til å gjennomføre prosjekt knyttet til disse satsningsområder. Områder som fikk prioritet i den forbindelse var følgende: •= utrednings- og prosjektarbeid med sikte på tilpasning av helse- og sosialtjenester til samisk virkelighet •= prosjektarbeid og metodeutvikling for tiltak, som har basis i samisk kultur, og som direkte går ut på å forbedre helse- og sosialsituasjonen for den samiske befolkning •= metodeutvikling og tilretteleggelse av tiltak for ulike behov innenfor den ordinære helse- og sosialtjeneste i samiske områder •= opplæring av helse- og sosialpersonell i samisk språk og kulturforståelse •= utbygging av tolketjeneste. Denne undersøkelsen er utført på oppdrag fra Sametinget på basis av en slik satsing. Den er et delprosjekt som ble gjennomført i 1999 og konsentrerer seg på å kartlegge hvordan helsetjenester fungerer for den sørsamiske befolkningen.
dc.description.sponsorshipSametinget
dc.language.isonor
dc.subjectkulturforståelse
dc.subjecthelsevesen
dc.subjectsørsamer
dc.subjectidentitet
dc.subjecthelsetjenester
dc.subjectsørsamiske distrikter
dc.titleDe forstår ikke hva som er viktig for oss. Helsetjenester og sørsamer
dc.typeResearch report
dc.rights.holderHedlund, Marianne; Moe, Anne


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel