Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHedlund, Marianne
dc.contributor.authorMoe, Anne
dc.date.accessioned2017-06-07T12:36:49Z
dc.date.available2017-06-07T12:36:49Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.citationHedlund, M. og Moe, A. (2010) Redefining relations among minority users and social workers / Redefinisjon av relasjoner mellom brukere med minoritetsbakgrunn og sosialarbeidere. European Journal of Social Work, 13(2), s. 183-198.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2444864
dc.descriptionVitenskapelig artikkel. Omhandler betydningen av forståelse for kulturelt mangfold og komplekse maktforhold i sosialt arbeid.
dc.description.abstractI et globalt samfunn må sosialt arbeids praksis inneholde forståelse for kulturelt mangfold og komplekse maktforhold hvis tjenester skal tilpasses menneskers varierende behov og livsstil. Målet med denne artikkelen er å bidra til slik praksis og konsekvenser av et engasjement for urfolkperspektiv. I artikkelen pekes det på at refleksjoner over egne forståelser og ståsted må være til stede hos sosialarbeideren i utøvelsen av sosialt arbeids praksis. Forfatterne hevder at sosialarbeidere bevisst må reflektere over historiske fakta om diskriminering og hvilke politiske konsekvenser dette har medført. På den måten kan sosialarbeideren bedre forstå kulturelle minoriteter og bruke slik kunnskap i praksis. Refleksivitet hjelper sosialarbeidere til å redefinere tildelte posisjoner og bevisstgjøre synlige og usynlige maktstrukturer mellom majoritet og minoritetsbefolkning. En slik refleksjon skaper forutsetning for "den gode hjelpa" til brukere med minoritet eller urfolksbakgrunn. Data fra studien omfatter kvalitative intervjuer med samiske brukere av norske helse- og velferdstjenester samt norske helse- og sosialfaglige arbeidere. Analysen ble gjennomført med utgangspunkt i en fenomenologisk tilnærming.
dc.language.isoeng
dc.subjectetnisk minoritet
dc.subjectsamisk befolkning
dc.subjectsosialt arbeid
dc.subjectkulturell forståelse
dc.subjectkritisk refleksjon
dc.subjectfenomenologi
dc.titleRedefining relations among minority users and social workers / Redefinisjon av relasjoner mellom brukere med minoritetsbakgrunn og sosialarbeidere
dc.typeJournal article
dc.rights.holderHedlund, Marianne; Moe, Anne
dc.source.volume13
dc.source.journalEuropean Journal of Social Work
dc.source.issue2
dc.identifier.doi10.1080/13691451003690924


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel