dc.contributor.author | Aagaard, Heidi | |
dc.date.accessioned | 2017-06-07T12:39:01Z | |
dc.date.available | 2017-06-07T12:39:01Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.citation | Aagaard, H. (2010) "Ærlig talt": mat og måltider i sykehjem: en undersøkelse blant beboere i somatiske sykehjem i Østfold. Oppdragsrapport. Vol. 2010:1. Høgskolen i Østfold : online. Halden: Høgskolen i Østfold. Hentet fra: http://hdl.handle.net/11250/147795 | |
dc.identifier.isbn | 9788278253052 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2445072 | |
dc.description | Rapporten presenterer resultatene fra en undersøkelse om hvordan eldre pasienter opplever mat og måltider ved somatiske sykehjem i Østfold, utført i februar-mai 2009. | |
dc.description.abstract | I denne rapporten presenteres resultatene fra en undersøkelse om maten og måltidet ved somatiske sykehjem i Østfold, utført i februar-mai 2009. Dette er den tredje undersøkelsen med fokus på mat og måltider i sykehjem. I den første undersøkelsen (del 1) var lederne ved sykehjem i hele Norge målgruppen. I den andre undersøkelsen (del 2) var målgruppen lederne ved de kjøkkenene som leverte maten til disse sykehjemmene. I denne tredje undersøkelsen har målgruppen for undersøkelsen vært beboere ved sykehjem i Østfold. Undersøkelsen har et kvantitativt tverrsnitt design, og datasamlingen har blitt gjennomført ved hjelp av personlige strukturerte intervjuer. Hensikten med undersøkelsen var å beskrive hvordan beboerne ved sykehjemmene vurderte maten som ble servert, lengden av nattfasten og måltidsmiljøet. Undersøkelsen er utført på oppdrag fra Helsedirektoratet. Førstelektor Heidi Aagaard ved Høgskolen i Østfold har gjennomført undersøkelsen og utarbeidet denne rapporten. Undersøkelsen omfattet alle beboere med samtykkekompetanse ved 32 somatiske sykehjem i Østfold fylke. Kun ett sykehjem i fylket deltok ikke i studien; ledelsen ved dette sykehjemmet opplyste at sykehjemmet ikke hadde beboere som tilfredsstilte utvalgskriteriene. Totalt 233 beboere tilfredsstilte utvalgskriteriene. Det ble i alt gjennomført 204 intervjuer, noe som gir en svarprosent på 88. De aller fleste respondentene ga klart uttrykk for at de synes det var flott å kunne bidra med sine synspunkter, og de synes det også var hyggelig at det skjedde noe i hverdagen. | |
dc.language.iso | nor | |
dc.relation.uri | http://idtjeneste.nb.no/URN:NBN:no-bibsys_brage_11243 | |
dc.subject | pasientsikkerhet | |
dc.subject | sikkerhet | |
dc.subject | helsevesen | |
dc.subject | risiko | |
dc.subject | pasienter | |
dc.subject | eldre | |
dc.subject | aldring | |
dc.subject | kosthold | |
dc.subject | mat | |
dc.subject | ernæring | |
dc.subject | underernæring | |
dc.subject | måltid | |
dc.subject | kosthold | |
dc.subject | opplevelse | |
dc.subject | eldre | |
dc.subject | underernæring | |
dc.subject | ernæringsvurdering | |
dc.subject | ernæringsstatus | |
dc.subject | forebygging | |
dc.subject | spørreundersøkelse | |
dc.subject | tverrsnitt | |
dc.subject | intervjuskjema | |
dc.subject | tverrsnittstudie | |
dc.subject | survey | |
dc.subject | Norge | |
dc.title | Ærlig talt: mat og måltider i sykehjem: en undersøkelse blant beboere i somatiske sykehjem i Østfold | |
dc.type | Research report | |
dc.rights.holder | Aagaard, Heidi | |