Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAagaard, Heidi
dc.date.accessioned2017-06-07T12:39:01Z
dc.date.available2017-06-07T12:39:01Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.citationAagaard, H. (2010) "Ærlig talt": mat og måltider i sykehjem: en undersøkelse blant beboere i somatiske sykehjem i Østfold. Oppdragsrapport. Vol. 2010:1. Høgskolen i Østfold : online. Halden: Høgskolen i Østfold. Hentet fra: http://hdl.handle.net/11250/147795
dc.identifier.isbn9788278253052
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445072
dc.descriptionRapporten presenterer resultatene fra en undersøkelse om hvordan eldre pasienter opplever mat og måltider ved somatiske sykehjem i Østfold, utført i februar-mai 2009.
dc.description.abstractI denne rapporten presenteres resultatene fra en undersøkelse om maten og måltidet ved somatiske sykehjem i Østfold, utført i februar-mai 2009. Dette er den tredje undersøkelsen med fokus på mat og måltider i sykehjem. I den første undersøkelsen (del 1) var lederne ved sykehjem i hele Norge målgruppen. I den andre undersøkelsen (del 2) var målgruppen lederne ved de kjøkkenene som leverte maten til disse sykehjemmene. I denne tredje undersøkelsen har målgruppen for undersøkelsen vært beboere ved sykehjem i Østfold. Undersøkelsen har et kvantitativt tverrsnitt design, og datasamlingen har blitt gjennomført ved hjelp av personlige strukturerte intervjuer. Hensikten med undersøkelsen var å beskrive hvordan beboerne ved sykehjemmene vurderte maten som ble servert, lengden av nattfasten og måltidsmiljøet. Undersøkelsen er utført på oppdrag fra Helsedirektoratet. Førstelektor Heidi Aagaard ved Høgskolen i Østfold har gjennomført undersøkelsen og utarbeidet denne rapporten. Undersøkelsen omfattet alle beboere med samtykkekompetanse ved 32 somatiske sykehjem i Østfold fylke. Kun ett sykehjem i fylket deltok ikke i studien; ledelsen ved dette sykehjemmet opplyste at sykehjemmet ikke hadde beboere som tilfredsstilte utvalgskriteriene. Totalt 233 beboere tilfredsstilte utvalgskriteriene. Det ble i alt gjennomført 204 intervjuer, noe som gir en svarprosent på 88. De aller fleste respondentene ga klart uttrykk for at de synes det var flott å kunne bidra med sine synspunkter, og de synes det også var hyggelig at det skjedde noe i hverdagen.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://idtjeneste.nb.no/URN:NBN:no-bibsys_brage_11243
dc.subjectpasientsikkerhet
dc.subjectsikkerhet
dc.subjecthelsevesen
dc.subjectrisiko
dc.subjectpasienter
dc.subjecteldre
dc.subjectaldring
dc.subjectkosthold
dc.subjectmat
dc.subjecternæring
dc.subjectunderernæring
dc.subjectmåltid
dc.subjectkosthold
dc.subjectopplevelse
dc.subjecteldre
dc.subjectunderernæring
dc.subjecternæringsvurdering
dc.subjecternæringsstatus
dc.subjectforebygging
dc.subjectspørreundersøkelse
dc.subjecttverrsnitt
dc.subjectintervjuskjema
dc.subjecttverrsnittstudie
dc.subjectsurvey
dc.subjectNorge
dc.titleÆrlig talt: mat og måltider i sykehjem: en undersøkelse blant beboere i somatiske sykehjem i Østfold
dc.typeResearch report
dc.rights.holderAagaard, Heidi


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel