Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorGjerde, Anne Marie
dc.date.accessioned2017-06-07T12:41:00Z
dc.date.available2017-06-07T12:41:00Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.citationGjerde, A.M. (2008) Pasientsamtaler om legemiddelbruk i rehabiliteringsinstitusjon i Trondheim kommune. Masteroppgave i farmasi. Universitetet i Tromsø, Institutt for farmasi, Det medisinske fakultet. Hentet fra: http://hdl.handle.net/10037/1647
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445161
dc.descriptionFormålet med masteroppgaven var å utarbeide en mal for pasientsamtalen, gjennomføre pasientsamtaler i rehabiliteringsinstitusjon og i hjemmet, og evaluere effekten av gitt legemiddelinformasjon på pasientens kunnskap om egen legemiddelbruk. Masteroppgaven er en del av prosjektet ”Legemiddelgjennomgang ved utskriving fra St. Olavs hospital til sykehjem i Trondheim kommune”.
dc.description.abstractMasteroppgaven er en del av prosjektet ” Legemiddelgjennomgang ved utskriving fra St. Olavs hospital til sykehjem i Trondheim kommune”, som har som mål å vinne praktisk kunnskap om og erfaring med en integrert intervensjon for legemiddelgjennomgang, overføring av legemiddelinformasjon og opplæring i legemiddelbruk for eldre pasienter som skrives ut fra St. Olavs hospital til sykehjem i Trondheim kommune. Formålet med masteroppgaven var å utarbeide en mal for pasientsamtalen, gjennomføre pasientsamtaler i rehabiliteringsinstitusjon og i hjemmet, og evaluere effekten av gitt legemiddelinformasjon på pasientens kunnskap om egen legemiddelbruk. Hensikten med pasientsamtalen er å oppnå at pasientene bruker legemidlene sine riktig når han/hun kommer tilbake i hjemmebasert omsorg. Resultatene fra denne studien tyder på at samtlige av pasientene kunne hatt behov for mer informasjon, og at flere av pasientene ønsket mer informasjon. Intervju med pasienter, pasientsamtaler og hjemmebesøk ser ut til å være nyttige tiltak, for å nå målet om riktig legemiddelbruk.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://hdl.handle.net/10037/1647
dc.subjectpasientsikkerhet
dc.subjectlegemiddel
dc.subjectlegemiddelbruk
dc.subjectlegemiddelgjennomgang
dc.subjectlegemiddelrelaterte problemer
dc.subjectlegemiddelliste
dc.subjectfarmasøyt
dc.subjectlegemiddelinformasjon
dc.subjectcompliance
dc.subjectetterlevelse
dc.subjectpasientsamtale
dc.subjectpasientdeltakelse
dc.subjectbrukermedvirkning
dc.subjectsykehjem
dc.subjectsykehus
dc.subjectsamhandling
dc.subjectinformasjonsutveksling
dc.subjecthjemmeboende
dc.subjecthjemmesykepleie
dc.subjectspørreundersøkelse
dc.subjectintervju
dc.subjectintervensjon
dc.subjecteldre
dc.subjectTrondheim
dc.subjectNorge
dc.titlePasientsamtaler om legemiddelbruk i rehabiliteringsinstitusjon i Trondheim kommune
dc.typeMaster thesis
dc.rights.holderGjerde, Anne Marie


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel