Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMandt, Ingunn
dc.contributor.authorHorn, Anne Marie
dc.contributor.authorGranås, Anne Gerd
dc.date.accessioned2017-06-07T12:41:07Z
dc.date.available2017-06-07T12:41:07Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.citationMandt, I., Horn, A.M. & Granås, A.G. (2009) Samhandling mellom allmennleger og apotek ved korreksjon av resepter. Tidsskrift for den Norske lægeforening, 129(18), s. 1846-9.
dc.identifier.issn0807-7096
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445191
dc.descriptionBeskriver en kvalitativ studie hvor hensikten var å undersøke hvordan fastleger og apotek-farmasøyter kommuniserer om og håndterer/dokumenterer reseptintervensjoner, og hva begge parter anser som god praksis på området.
dc.description.abstractBakgrunn. Apotekfarmasøyter intervenerer ved rundt 2% av reseptordinasjoner for å kunne ekspedere dem forsvarlig. Vi ønsket å undersøke hvordan allmennleger og apotekfarmasøyter praktisk håndterer og dokumenterer ulike typer reseptintervensjoner og hva de anser som god praksis på området. Materiale og metode. To fokusgrupper med totalt fem allmennpraktiserende leger, fem apotekfarmasøyter og to legesekretærer ble rekruttert i to ulike geografiske områder. Fokusgruppene tok utgangspunkt i 12 reelle eksempler fra seks ulike kategorier av reseptintervensjoner fra en tidligere studie i apotek. Utsagnene fra fokusgruppene ble sammenfattet og tematisert. Resultater. Legene og apotekfarmasøytene hadde varierende praksis for håndtering av farmasøytenes reseptintervensjoner. Begge parter forventet at den andre dokumenterte reseptintervensjonene og registrerte selv kun i begrenset grad. Legenes elektroniske journalsystemer er ikke tilrettelagt for registrering av reseptintervensjoner. Manglende interne retningslinjer førte til individuell praksis hos både apotekfarmasøytene og legene. Generelt prioriterte farmasøytene legekontakt og tilbakemelding av klinisk relaterte intervensjoner. Legene ønsket tilbakemeldinger oftere enn farmasøytene tilbød. Fortolkning. Det bør utvikles felles retningslinjer for samhandling, prioritering og dokumentasjon av reseptintervensjoner i apotek og på legekontor. Det er behov for en fremtidsrettet kommunikasjonsløsning som ivaretar behovet for rask toveiskommunikasjon og som utnytter mulighetene som ligger i elektroniske løsninger.
dc.language.isonor
dc.subjectpasientsikkerhet
dc.subjectlegemiddel
dc.subjectlegemiddelbruk
dc.subjectlegemiddelliste
dc.subjectlegemiddelforskrivning
dc.subjectresept
dc.subjectreseptordinasjon
dc.subjectreseptintervensjon
dc.subjectlegemiddelrelaterte problemer
dc.subjectallmennmedisin
dc.subjectallmennpraksis
dc.subjectfastlege
dc.subjectlege
dc.subjectallmennlege
dc.subjectapotek
dc.subjecttverrfaglig samarbeid
dc.subjectsamhandling
dc.subjectkommunikasjon
dc.subjectinformasjonsutveksling
dc.subjectfokusgrupper
dc.subjectNorge
dc.titleSamhandling mellom allmennleger og apotek ved korreksjon av resepter
dc.typeJournal article
dc.rights.holderMandt, Ingunn
dc.source.volume129
dc.source.journalTidsskrift for Den norske legeforening
dc.source.issue18
dc.identifier.doi10.4045/tidsskr.08.0393


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel