Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBakken, Torill
dc.contributor.authorStraand, Jørund
dc.date.accessioned2017-06-07T12:41:07Z
dc.date.available2017-06-07T12:41:07Z
dc.date.issued2003
dc.identifier.citationBakken, T. og Straand, J. (2003) Riktigere medisinlister ved multidosepakking? Tidsskrift for Den norske legeforening, 123(24), s. 3595-7. Hentet fra: https://tidsskriftet.no/2003/12/om-helsetjenesten/riktigere-medisinlister-ved-multidosepakking
dc.identifier.issn0807-7096
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445192
dc.descriptionBeskriver en studie hvor hensikten var å undersøke samsvar mellom informasjon hos fastlege og hjemmetjeneste ved multidose kontra dosett.
dc.description.abstractBakgrunn: hjemmesykepleien i en bydel i Oslo ønsket å undersøke om kjøp av multidosepakkede legemidler til brukerne medførte en kvalitetsgevinst i forhold til manuell fylling av dosetter. Materiale og metode: vi inkluderte 20 brukere som fikk multidosepakkede legemidler, og henholdsvis 17 og 16 brukere fra to ulike distrikter hvor dosetter ble fylt manuelt. Vi registrerte uoverensstemmelser og mangler i legemiddelopplysninger for faste legemidler mellom medisinoversikt fra fastlege og hjemmesykepleien eller multidoseprodusenten. Resultat: de 53 pasientene fikk til sammen 324 faste medisiner. For totalt 23 % av alle legemidlene ble det funnet uoverensstemmelser, og dette omfattet 58 % av pasientene. I tillegg ble det funnet mangler for totalt 6 % av legemidlene. I distriktet hvor brukerne fikk utlevert multidosepakkede legemidler, ble det funnet uoverensstemmelser for 21 % av legemidlene, og i distriktene hvor dosettene ble fylt manuelt, ble det funnet uoverensstemmelser for henholdsvis 17 % og 33 % av legemidlene. Fortolkning: både ved multidosepakking av legemidler og manuell fylling av dosetter var det uakseptable avvik i legemiddelopplysninger for faste legemidler mellom medisinoversikt fra fastlege og hjemmetjenesten eller multidoseprodusenten. Det er viktig å avklare hvem som skal ha ansvaret for å ha en ajourført medisinliste for den enkelte pasient som hjemmesykepleien administrerer legemidler for.
dc.language.isonor
dc.relation.urihttp://tidsskriftet.no/2003/12/om-helsetjenesten/riktigere-medisinlister-ved-multidosepakking
dc.subjectpasientsikkerhet
dc.subjectlegemiddel
dc.subjectlegemiddelbruk
dc.subjectmultidose
dc.subjectlegemiddelliste
dc.subjectlegemiddelhåndtering
dc.subjecttverrfaglig samarbeid
dc.subjecthjemmetjeneste
dc.subjecthjemmesykepleie
dc.subjectfastlege
dc.subjectlege
dc.subjectlegemiddelsamstemming
dc.subjectsamstemming
dc.subjectsammenlignende studie
dc.subjectintervensjon
dc.subjectOslo
dc.subjectNorge
dc.titleRiktigere medisinlister ved multidosepakking?
dc.typeJournal article
dc.typePeer reviewed
dc.rights.holderBakken, Torill
dc.source.volume123
dc.source.journalTidsskrift for Den norske legeforening
dc.source.issue24


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel