• Mat og måltider i sykehjem. En nasjonal kartleggingsundersøkelse 

      Aagaard, Heidi (Journal article, 2010)
      Bakgrunn: God ernæringsstand er en viktig forutsetning for helse og livskvalitet. Forskning viser imidlertid at eldre beboere på sykehjem er utsatt for underernæring. Sosial- og helsedirektoratet fikk i oppdrag fra Helse- ...
    • Rutiner for å vurdere ernærings­status i hjemme­sykepleien 

      Aagaard, Heidi; Grøndahl, Vigdis Abrahamsen (Journal article, 2017)
      Bakgrunn: Undersøkelser viser at pasienter som får hjelp av hjemmesykepleien, kan være utsatt for underernæring. For å kartlegge ernæringsstatus utga Helsedirektoratet i 2009 «Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging ...
    • Store ulikskapar i innhald, utforming og kvalitet på dei generelle skriftelege direktiva 

      Andreassen, Lillian Mo; Halvorsen, Kjell Hermann; Granås, Anne Gerd (Journal article, 2011)
      Bakgrunn: Generelle skriftlege direktiv, utarbeida av sjukeheimslegen, har vore retningsgivande for sjukepleiarane når dei skal vurdere om det skal gis behovsmedisin når legen ikkje er til stades. Det er bekymring for om ...