Blar i Underernæring og pasientsikkerhet på tittel
Viser treff 14-33 av 99
-
Ernæringskartlegging i hjemmebasert omsorg: "sammen er vi sterke"
(Master thesis, 2010)Bakgrunn: lover, forskrifter, offentlige utredninger og retningslinjer legger føringer for ernæringskartleggingsarbeid og understreker kostholdets betydning for fysisk og psykisk helse. Nyere forskning dokumenterer alvorlige ... -
Ernæringskartlegginga i heimesjukepleien kan betrast
(Journal article, 2017)Bakgrunn: Halvparten av dei eldre med heimesjukepleie er underernærte eller står i fare for å bli det. Nasjonale faglege retningslinjer og Kosthandboka gir råd om korleis helsetenesta kan førebygge og behandle underernæring. ... -
Ernæringspraksis i fokus. Et prosjekt for å etablere like rutiner som gir god oppfølging av ernæring i hjemmetjenesten
(Research report, 2014)For å sikre at hjemmeboende eldre ikke blir underernærte på grunn av systemsvikt i hjemmetjenesten, er det utarbeidet rutiner og retningslinjer som ivaretar dette. Det er i stor skala drevet med undervisning for å øke ... -
Ernæringsrutiner i hjemmebasert omsorg. Utvikling av rutiner for å sikre god kvalitet ved forebygging og behandling av feilernæring hos hjemmeboende i hjemmebasert omsorg i Finnmark
(Report, 2012)Sør-Varanger kommune vedtok i 2010 å se på rutiner angående ernæringspraksis i hjemmebasert omsorg, med fokus på forebygging av underernæring. Tiltaket ble organisert som et eget prosjekt. I denne rapporten presenteres ... -
Ernæringsstatus blant pasienter i sykehjem og i hjemmesykepleien kartlagt ved hjelp av Ernæringsjournalen
(Journal article, 2014)Background: malnutrition amongst the elderly may lead to serious consequences for the person and for the community in terms of need for public support. Assessment of the nutritional status is the first step regarding ... -
Ernæringsstatus i sykehjem – Er det en sammenheng mellom underernæring og kognitive svikt?
(Research report, 2010)Tre sykehjem i Oslo gjennomførte i februar/mars 2009 og ca 12 måneder senere en kvalitetssikringsstudie. Beboerne ble vurdert med det internasjonale verktøyet ”Resident Assessment Instrument” (www.interrai.org). ... -
Ernæringsstøtte til hjemmeboende eldre - potensialer i nettbrettapplikasjonen APPETITT
(Master thesis, 2014)Bakgrunn: risiko for underernæring er et underkjent og ofte oversett problem hos hjemmeboende eldre. Nye teknologiske hjelpemidler, som nettbrett, kan åpne for nye måter å forebygge ernæringsmessig risiko. Vi har utviklet ... -
Evaluation of the Norwegian version of the Mini Nutritional assessment (MNA®) among older nursing home patients
(Journal article, 2009)Background: The Mini Nutritional Assessment (MNA®) is a well-known clinical scale that is often used for nutritional screening of older peoplein different settings recommended by several international clinical and scientific ... -
Factors associated with nutritional risk in 75-year-old community living people
(Journal article, 2012)To identify risk factors for being at nutritional risk, by means of a nutritional screening, in a population based sample of 75‐year‐old people living in three county councils in Sweden. Undernutrition in older people is ... -
FlexiDøgn - ny døgnrytme til beste for alle
(Research report, 2014) -
Folkehelsearbeid. Matlyst gir Livslyst - de gode tiltak. Et samarbeidprosjekt mellom Utviklingssenter for hjemmetjenester i Bærum kommune og Diakonhjemmet høgskole
(Research report, 2012)Bakgrunn for prosjektet: Det finnes i dag mye kunnskap både nasjonalt og internasjonalt om ernæringssvikt hos eldre. I Norge skal det være lett å få tak i variert og næringsrik kost. De fleste eldre mennesker vet hva som ... -
Forebygging og behandling av underernæring. Pilotrapport for hjemmetjenesten Time kommune 2017
(Report, 2017)Kort oppsummering av hovedpoengene i rapporten. -Økt fokus på ernæring i personalgruppen -Økt kunnskap om risikovurdering og systematisk ernæringsarbeid -Økt fokus på dokumentasjon -Fått grafiske vektkurver -
Health care utilization among elderly according to body mass index and risk of malnutrition
(Master thesis, 2013)Background: malnutrition is prevalent among elderly, and this trend is projected to continue due increased life expectancy and more so, malnutrition has been attributed to morbidity and mortality. Further, investigations ... -
High degree of BMI misclassification of malnutrition among Swedish elderly population: age-adjusted height estimation using knee height and demispan
(Journal article, 2014)BACKGROUND/OBJECTIVES: The degree of misclassification of obesity and undernutrition among elders owing to inaccurate height measurements is investigated using height predicted by knee height (KH) and demispan equations. ... -
Hjemmesykepleieres erfaring med ernæringsarbeid og kartlegging av underernæring: et deltagende aksjonsforskningsprosjekt i samarbeid med sykepleiere i Røyken kommune
(Research report, 2012)I juni 2009 lanserte Helsedirektoratet Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring (Helsedirektoratet, 2009). Retningslinjene er normative og slår fast at alle pasienter innskrevet i ... -
Hvordan opplever og erfarer helsepersonell at ulike kjøkkenmodeller hemmer og fremmer deres mulighet til å tilby beboere i sykehjem et individuelt tilpasset kosthold?
(Master thesis, 2014)Bakgrunn: i løpet av de siste 20 årene har stadig flere sykehjem i Norge lagt om mattilbydingssystemet sitt fra tradisjonell kok-server metode til å servere mat produsert etter kok-kjøl metoden. Beboere i sykehjem er en ... -
Individually adjusted meals for older people with protein-energy malnutrition: A single-case study
(Journal article, 2001)• The objective of this study was to investigate the effect of a 3‐month intervention programme consisting of meals based on individual nutritional requirements in residents assessed as protein‐energy malnourished on ... -
Is there an association between food patterns and life satisfaction among Norway's inhabitants ages 65 years and older?
(Journal article, 2017)The lack of information regarding older adults' health and lifestyles makes it difficult to design suitable interventions for people at risk of developing unhealth lifestyles. Therefore, there is a need to increase knowledge ...