Browsing Underernæring og pasientsikkerhet by Title
Now showing items 32-51 of 99
-
Individually adjusted meals for older people with protein-energy malnutrition: A single-case study
(Journal article, 2001)• The objective of this study was to investigate the effect of a 3‐month intervention programme consisting of meals based on individual nutritional requirements in residents assessed as protein‐energy malnourished on ... -
Is there an association between food patterns and life satisfaction among Norway's inhabitants ages 65 years and older?
(Journal article, 2017)The lack of information regarding older adults' health and lifestyles makes it difficult to design suitable interventions for people at risk of developing unhealth lifestyles. Therefore, there is a need to increase knowledge ... -
Kan enkle ernæringstiltak bedre ernæringsstatus blant hjemmeboende eldre?
(Master thesis, 2015)Bakgrunn: underernæring er utbredt blant eldre mennesker og har en rekke uheldige helsemessige konsekvenser. Blant annet øker risikoen for depresjon, fysisk og mental funksjon forverres, infeksjonsmotstanden reduseres og ... -
Kompetansebehov innen ernæring hos nøkkelgrupper
(Rapporter;IS-2592, Report, 2017) -
KOMPETANSEHEVING – ernæring i sykehjem. Prosjektrapport
(Research report, 2012) -
Kosthåndboken - veileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten
(Veiledere;IS-1972, Others, 2012)Kosthåndboken er et hjelpemiddel for å sikre god kvalitet i ernæringsarbeidet i hele helse- og omsorgstjenesten. God kvalitet handler om forsvarlighet og at ernæringstiltak er tilpasset den enkeltes behov. Kosthåndboken ... -
Kostholdets betydning for fysisk og psykisk helse - ny kunnskap. Svar på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet til Folkehelseinstituttet
(Report, 2017)Som del av forberedelsene til Helse- og omsorgsdepartementets "Handlingsplan for bedre kosthold" ble Folkehelseinstituttet bedt om å oppdatere kunnskapsgrunnlaget for de norske kostholdsanbefalingene fra 2011. Dette er én ... -
Kostkofferten - historien bak
(Report, 2015)Norske faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring ble utgitt av Helsedirektoratet i 2009, og skal være kjent i sykehjem. Tilsyn avdekker ofte at dette ikke er tilfelle. Vår erfaring er at ... -
Kunnskap om ernæring i hjemmesykepleien
(Master thesis, 2012)Formål: kartlegge helsepersonells kunnskap om ernæring, før og etter gjennomføring av kommuneorganisert ernæringskurs. Studien søker spesielt å kartlegge endring i kunnskap, holdninger og handlingsferdigheter om underernæring ... -
Kunnskap om ernæring i tjenester til utviklingshemmede. Kompetansehevende tiltak i ernæring i pleie og omsorg. Sluttrapport 2014-2016
(Rapport;3/16, Report, 2016)Ernæringsstrategi for utviklingshemmede er utarbeidet av Bergen kommune, ved Etat for tjenester til utviklingshemmede (ETTU) i samarbeid med utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Hordaland (USHT) . Lindås ... -
Kunnskapsgrunnlag til ny handlingsplan for bedre kosthold. En oppsummering av hva som er dokumentert som mest effektive tiltak for å fremme et sunt kosthold
(Report, 2017)Som del av forberedelsene til Helse- og omsorgsdepartementets "Handlingsplan for bedre kosthold" ble vi bedt om å oppdatere kunnskapsgrunnlaget for de norske kostholdsanbefalingene fra 2011. Dette er én av to rapporter. -
Lived experiences of self-care among older, home-dwelling individuals identified to be at risk of undernutrition
(Journal article; Peer reviewed, 2012)Introduction: in a society where most older people live in their own homes, it may be expected of older individuals to exercise their potential to take care of themselves in daily life. Nutrition is a central aspect of ... -
Living alone, receiving help, helplessness, and inactivity are strongly related to risk of undernutrition among older home-dwelling people
(Journal article; Peer reviewed, 2012)Background: being at risk of undernutrition is a global problem among older people. Undernutrition can be considered inadequate nutritional status, characterized by insufficient food intake and weight loss. There is a lack ... -
Løft for bedre ernæring, delprosjekt 1: frie midler til lokalt ernæringsarbeid. Sluttrapport
(Report, 2014)”Løft for bedre ernæring” har vært et samarbeidsprosjekt mellom Helseetaten ved ernæringsgruppen og Geriatrisk ressurssenter, og Utviklingssenter for hjemmetjenester i Oslo. Prosjektet ble etablert som et svar på et initiativ ... -
Malnutrition, functional ability and mortality among older people aged ⩾60 years: a 7-year longitudinal study
(Journal article, 2016)BACKGROUND/OBJECTIVES: This study aimed to assess the association between risk of malnutrition and 7-year mortality, controlling for functional ability, socio-demographics, lifestyle behavior and diseases, and investigate ... -
Mat er den beste medisin. Forebygging og behandling av underernæring i hjemmetjenesten i Tromsø
(Report, 2013)Underernæring øker risiko for komplikasjoner, reduserer motstand mot infeksjoner, forverrer fysisk og mental funksjon, gir redusert livskvalitet og økt dødelighet. Blant hjemmeboende syke eldre er det anslått at ca 10 % ... -
Mat og måltider i eldreomsorgen
(Others, 2013) -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – erfaringer fra et aksjonsforskningsprosjekt
(Journal article, 2016)Den overordnede målsetting for dette samarbeidsprosjektet mellom Høgskolen i Hedmark og seks sykehjem hvor sykepleierstudenter gjennomfører sine praksisstudier, var å forbedre kvaliteten på sykepleien til pasientene innen ... -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst. Utvikling av kunnskapsbasert praksis på sykehjem innenfor området ernæring – gjennom etablering av og arbeid i et sykepleiernettverk
(Research report, 2010)Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom seks "praksissykehjem" i Hedmark og Høgskolen i Hedmark, Institutt for sykepleiefag. Prosjektet har en aksjonsforskningsorientert tilnærming: gjennom samhandling mellom praksisfeltet ... -
”Maten e’ god, det e’kje da….”
(Others, 2011)