Blar i Underernæring og pasientsikkerhet på emneord "intervju"
Viser treff 1-9 av 9
-
Ernæringsarbeid i hjemmetjenesten. Hvordan jobber helsepersonell i hjemmetjenesten med ernæringsarbeid knyttet til eldre pasienter?
(Master thesis, 2015)Bakgrunn: Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring ble utgitt i juni 2009. Jeg har erfart at det er vanskelig å følge nye retningslinjer og få dem implementert inn i arbeidshverdagen. ... -
Ernæringsstøtte til hjemmeboende eldre - potensialer i nettbrettapplikasjonen APPETITT
(Master thesis, 2014)Bakgrunn: risiko for underernæring er et underkjent og ofte oversett problem hos hjemmeboende eldre. Nye teknologiske hjelpemidler, som nettbrett, kan åpne for nye måter å forebygge ernæringsmessig risiko. Vi har utviklet ... -
Hvordan opplever og erfarer helsepersonell at ulike kjøkkenmodeller hemmer og fremmer deres mulighet til å tilby beboere i sykehjem et individuelt tilpasset kosthold?
(Master thesis, 2014)Bakgrunn: i løpet av de siste 20 årene har stadig flere sykehjem i Norge lagt om mattilbydingssystemet sitt fra tradisjonell kok-server metode til å servere mat produsert etter kok-kjøl metoden. Beboere i sykehjem er en ... -
Lived experiences of self-care among older, home-dwelling individuals identified to be at risk of undernutrition
(Journal article; Peer reviewed, 2012)Introduction: in a society where most older people live in their own homes, it may be expected of older individuals to exercise their potential to take care of themselves in daily life. Nutrition is a central aspect of ... -
Nutritional self-care among a group of older home-living people in rural Southern Norway
(Journal article, 2015)Background: Older home-living people are an at-risk group for undernutrition, particularly those who are living alone. Lack of knowledge about healthy dietary habits, altered taste sensation, and declined health status are ... -
Pasientopplevelser av måltidsfellesskap i sykehjem
(Journal article; Peer reviewed, 2008)Hensikten med denne artikkelen er å beskrive eldre pasienters erfaringer med måltidene i sykehjem. For å kunne forbedre sykepleiepraksis er det viktig å ha kunnskap om måltidenes muligheter for sosial interaksjon. Kvalitativt ... -
Retten til fullgod mat ved sykehjem: en menneskerettighetsbasert tilnærming til personalets muligheter og utfordringer ved realisering av denne rettigheten for beboerne
(Master thesis, 2011)Bakgrunn: i løpet av de siste par tiår har menneskerettighetsbaserte tilnærminger for økonomisk og sosial utvikling fått økt anerkjennelse. Norge har ratifisert alle de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene, og ... -
Skal jeg virkelig servere det her til deg? - Måltidssituasjon hos eldre med tygge- og svelgevansker
(Master thesis, 2014)Introduksjon: forekomsten av underernæring er høy blant pasienter i sykehus, sykehjem og brukere av hjemmetjenesten. Dysfagi, som omfatter vansker med å tygge og svelge, er en viktig årsak til underernæring. Modifisering ... -
Sykepleie og ernæring i langtidsavdelinger: en kvalitativ studie av sykepleieres opplevelse av ernæringsarbeid
(Master thesis, 2012)Ernæringsarbeid er en viktig del av den sykepleien som utøves i langtidsavdelinger. Et målrettet og individuelt tilpasset ernæringsarbeid kan forebygge underernæring og komplikasjoner hos den gamle pasienten. I tillegg kan ...