Underernæring og pasientsikkerhet: Nye registreringer
Viser treff 21-40 av 97
-
Effect on body weight, quality of life and appetite following individualized, nutritional counselling to home-living elderly after rehabilitation – An open randomized trial
(Journal article, 2017)Objectives: We examined if individually-adapted nutritional counselling could prevent > 5% weight loss among elderly patients 3 months after discharge from a rehabilitation institution. In addition we assessed quality of ... -
Does undernutrition still prevail among nursing home residents?
(Journal article, 2013)Background & aims: During recent years public awareness about malnutrition has increased and collective initiatives have been undertaken. Simultaneously, the number of older adults is increasing, and the elderly care has ... -
Energirike smoothies til pasienter i sykehjem
(Journal article, 2017)Bakgrunn: Eldre pasienter i sykehjem er utsatt for å bli underernærte, og det har vist seg at energirike smoothies kan være et supplement til energirik og næringstett mat for å forebygge og behandle underernæring. Hensikt: ... -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – erfaringer fra et aksjonsforskningsprosjekt
(Journal article, 2016)Den overordnede målsetting for dette samarbeidsprosjektet mellom Høgskolen i Hedmark og seks sykehjem hvor sykepleierstudenter gjennomfører sine praksisstudier, var å forbedre kvaliteten på sykepleien til pasientene innen ... -
Vurdering av ernæringsstatus – et sykepleiefaglig ansvar i hjemmesykepleien
(Journal article, 2017)Bakgrunn: Anbefalingene i Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring pålegger hjemmesykepleierne å vurdere ernæringsmessig risiko ved innleggelse eller vedtak, og deretter månedlig. ... -
Is there an association between food patterns and life satisfaction among Norway's inhabitants ages 65 years and older?
(Journal article, 2017)The lack of information regarding older adults' health and lifestyles makes it difficult to design suitable interventions for people at risk of developing unhealth lifestyles. Therefore, there is a need to increase knowledge ... -
Caregivers’ perception of factors associated with a healthy diet among people with intellectual disability living in community residences: A Concept mapping method
(Journal article, 2017)BACKGROUND: Many people with intellectual disabilities (ID) living in community-based residences have been found to have unhealthy diet and weight disturbances. In Norway, a majority of people with ID live in such ... -
Forebygging og behandling av underernæring. Pilotrapport for hjemmetjenesten Time kommune 2017
(Report, 2017)Kort oppsummering av hovedpoengene i rapporten. -Økt fokus på ernæring i personalgruppen -Økt kunnskap om risikovurdering og systematisk ernæringsarbeid -Økt fokus på dokumentasjon -Fått grafiske vektkurver -
Ny app kan gi ernæringsstøtte til hjemmeboende eldre
(Journal article, 2016)Background: Risk of malnutrition is a common problem among home-dwelling elderly, and we have explored if an application on tablets offers new opportunities to prevent nutritional risk. We developed APPETITT; a tablet ... -
Kompetansebehov innen ernæring hos nøkkelgrupper
(Rapporter;IS-2592, Report, 2017) -
Routines in the community nursing services for assessing nutritional status
(Journal article, 2017)Background: Studies show that patients who receive assistance from the community nursing services may be susceptible to undernutrition. In order to map nutritional status, in 2009 the Norwegian Directorate of Health issued ... -
Kunnskapsgrunnlag til ny handlingsplan for bedre kosthold. En oppsummering av hva som er dokumentert som mest effektive tiltak for å fremme et sunt kosthold
(Report, 2017)Som del av forberedelsene til Helse- og omsorgsdepartementets "Handlingsplan for bedre kosthold" ble vi bedt om å oppdatere kunnskapsgrunnlaget for de norske kostholdsanbefalingene fra 2011. Dette er én av to rapporter. -
Anbefalinger om kosthold, ernæring og fysisk aktivitet
(Rapporter;IS-2170, Others, 2014)Denne rapporten skal gi grunnlag for planlegging av kosthold og fysisk aktivitet som bidrar til vekst, utvikling og god helse. Anbefalingene legger stor vekt på den helsemessige betydningen av helheten i kostholdet og ... -
Kosthåndboken - veileder i ernæringsarbeid i helse- og omsorgstjenesten
(Veiledere;IS-1972, Others, 2012)Kosthåndboken er et hjelpemiddel for å sikre god kvalitet i ernæringsarbeidet i hele helse- og omsorgstjenesten. God kvalitet handler om forsvarlighet og at ernæringstiltak er tilpasset den enkeltes behov. Kosthåndboken ... -
Kostholdets betydning for fysisk og psykisk helse - ny kunnskap. Svar på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet til Folkehelseinstituttet
(Report, 2017)Som del av forberedelsene til Helse- og omsorgsdepartementets "Handlingsplan for bedre kosthold" ble Folkehelseinstituttet bedt om å oppdatere kunnskapsgrunnlaget for de norske kostholdsanbefalingene fra 2011. Dette er én ... -
Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring
(Nasjonale faglige retningslinjer;IS-1580, Others, 2013)Retningslinjen omfatter anbefalinger om identifisering og behandling av underernærte samt pasienter i ernæringsmessig risiko i sykehus, sykehjem og hjemmebaserte tjenester.