Underernæring og pasientsikkerhet: Nye registreringer
Viser treff 81-99 av 99
-
KOMPETANSEHEVING – ernæring i sykehjem. Prosjektrapport
(Research report, 2012) -
Løft for bedre ernæring, delprosjekt 1: frie midler til lokalt ernæringsarbeid. Sluttrapport
(Report, 2014)”Løft for bedre ernæring” har vært et samarbeidsprosjekt mellom Helseetaten ved ernæringsgruppen og Geriatrisk ressurssenter, og Utviklingssenter for hjemmetjenester i Oslo. Prosjektet ble etablert som et svar på et initiativ ... -
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
(Report, 2012)Utviklingssenter for sykehjem i Troms, Kroken sykehjem, gjennomførte i 2011 et fagutviklingsarbeid om ernæring i sykehjem med tittel «Uten mat og drikke…». Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer ... -
Sykepleie og ernæring i langtidsavdelinger: en kvalitativ studie av sykepleieres opplevelse av ernæringsarbeid
(Master thesis, 2012)Ernæringsarbeid er en viktig del av den sykepleien som utøves i langtidsavdelinger. Et målrettet og individuelt tilpasset ernæringsarbeid kan forebygge underernæring og komplikasjoner hos den gamle pasienten. I tillegg kan ... -
Ærlig talt: mat og måltider i sykehjem: en undersøkelse blant beboere i somatiske sykehjem i Østfold
(Research report, 2010)I denne rapporten presenteres resultatene fra en undersøkelse om maten og måltidet ved somatiske sykehjem i Østfold, utført i februar-mai 2009. Dette er den tredje undersøkelsen med fokus på mat og måltider i sykehjem. I ... -
Health care utilization among elderly according to body mass index and risk of malnutrition
(Master thesis, 2013)Background: malnutrition is prevalent among elderly, and this trend is projected to continue due increased life expectancy and more so, malnutrition has been attributed to morbidity and mortality. Further, investigations ... -
Ernæringsstatus blant pasienter i sykehjem og i hjemmesykepleien kartlagt ved hjelp av Ernæringsjournalen
(Journal article, 2014)Background: malnutrition amongst the elderly may lead to serious consequences for the person and for the community in terms of need for public support. Assessment of the nutritional status is the first step regarding ... -
Sluttrapport fagring i ernæring. Bergen kommune
(Research report, 2010) -
”Maten e’ god, det e’kje da….”
(Others, 2011) -
An Evaluation by Elderly People Living at Home of the Prepared Meals Distributed by Their Municipality – A Study With Focus on the Swedish Context
(Journal article, 2015)Prepared meals distributed by municipalities is a service to elderly people, or persons with health related impairments, who live in their own home, have difficulties preparing their own food and cannot meet their food ... -
Perceived health and risk of undernutrition: a comparison of different nutritional screening results in older patients
(Journal article, 2011)To compare screening results using different nutritional screening instruments with respect to nutritional risk and associations with perceived health and health-related issues in a group of older hospital patients. The ... -
Tidsriktig matservering
(Research report, 2008)Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom undervisningssykehjemmets kjøkken og en somatisk langtidsavdeling, Kløverenga, som har 27 langtidspasienter med svært sammensatte helseproblemer og omsorgsbehov. Det er ... -
Eating Difficulties, Nutrition, Meal Preferences and Experiences Among Elderly: A Literature Overview From a Scandinavian Context
(Journal article; Peer reviewed, 2015)The risk of malnutrition increases with ageing, resulting in poorer health and higher risk of disease. Eating difficulties are important risk factors for malnutrition. Moreover, independence in relation to food and meals ... -
Ernæringskartlegging i hjemmebasert omsorg: "sammen er vi sterke"
(Master thesis, 2010)Bakgrunn: lover, forskrifter, offentlige utredninger og retningslinjer legger føringer for ernæringskartleggingsarbeid og understreker kostholdets betydning for fysisk og psykisk helse. Nyere forskning dokumenterer alvorlige ... -
Hvordan opplever og erfarer helsepersonell at ulike kjøkkenmodeller hemmer og fremmer deres mulighet til å tilby beboere i sykehjem et individuelt tilpasset kosthold?
(Master thesis, 2014)Bakgrunn: i løpet av de siste 20 årene har stadig flere sykehjem i Norge lagt om mattilbydingssystemet sitt fra tradisjonell kok-server metode til å servere mat produsert etter kok-kjøl metoden. Beboere i sykehjem er en ... -
Psychometric testing of the Norwegian version of the Nutritional Form For the Elderly among older home-dwelling people
(Journal article, 2012)Nutritional screening instruments need to be evaluated in terms of reliability and validity and being able to demonstrate sensitivity and specificity for use in clinical practice and research. The aims of this study were ... -
Norwegian version of the Nutritional Form for the Elderly: sufficient psychometric properties for performing institutional screening of elderly patients
(Journal article, 2009)The objective of this study was to test if the Norwegian version of the nutritional screening instrument entitled Nutritional Form for the Elderly (NUFFE-NO) demonstrates sufficient evidence of reliability and validity, ... -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst. Utvikling av kunnskapsbasert praksis på sykehjem innenfor området ernæring – gjennom etablering av og arbeid i et sykepleiernettverk
(Research report, 2010)Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom seks "praksissykehjem" i Hedmark og Høgskolen i Hedmark, Institutt for sykepleiefag. Prosjektet har en aksjonsforskningsorientert tilnærming: gjennom samhandling mellom praksisfeltet ...