Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorBøthun, Silje
dc.contributor.authorTjønnås, Maria Suong
dc.contributor.authorReitan, Jarl
dc.date.accessioned2017-06-07T12:41:09Z
dc.date.available2017-06-07T12:41:09Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationBøthun, S., Tjønnås, M.S. & Reitan, J. (2014) Sikker medisinering i hjemmet. Forprosjekt. Trondheim: SINTEF/InnoMed. Hentet fra: https://innomed.no/prosjekt/medisinering-i-hjemmet
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2445199
dc.descriptionBeskriver et forprosjekt som hadde til hensikt å etablere ett eller flere hovedprosjekt innen sikker medisinering i hjemmet.
dc.description.abstractDenne rapporten utgjør sluttrapporten for forprosjektet "Sikker medisinering i hjemmet". Hovedmålsettingen med forprosjektet har vært å etablere ett eller flere hovedprosjekt innenfor området sikker medisinering i hjemmet, på bakgrunn av en grundig behovskartlegging og konseptutvikling. Rapporten beskriver behov og erfaringer som har kommet fram gjennom behovskartleggingen, kartlegging av teknologi, pilotering av løsning og utvikling av tjenesteforløp. Funnene belyser områder der det er potensiale for å øke sikkerheten i bruk av medisiner i hjemmet. Konsepter for ny multidosedispenser og tjenestemodell for medisinering er også skissert. Forprosjektet har innfridd målsettingen om etablering av hovedprosjekt. Med utgangspunkt i funn fra prosjektet, er tre ulike satsinger igangsatt. Disse er: 1) Utdanning av helsepersonell: "The Medical Home" er et nystartet, tverrfaglig forskningsprosjekt innenfor NFRs praksisVEL-program, og er et utspring fra forprosjektet. Med medisinering i hjemmet som case tar prosjektet tak i de nevnte velferdsteknologiske utfordringene ved å kombinere perspektiver og tilnærminger fra sykepleievitenskap, sosiologi, filosofi, ingeniørvitenskap og design. Det overordnede målet er å bygge kunnskap om og en bedre forståelse av utfordringene og mulighetene knyttet til innføring og bruk av teknologi for medisinering i hjemmet, på ulike nivåer og for ulike aktører, gitt mål om sikker og ressurseffektiv behandling og omsorg. 2) Utvikling av ny teknologi: Med utgangspunkt i forprosjektet har også initiativet Pi Medical blitt startet opp, for å arbeide videre med utvikling av en multidosedispenser. Målet med Pi er å gjøre det enklere og sikrere for brukere å styre medisineringen selv. Gjennom påminning, visuell oversikt og enkel bruk tilrettelegger Pi for at flere eldre kan styre egen medisinering lengre. Pi jobber nå med utvikling av prototyp for utprøving. 3) Utvikling av ny tjenestemodell: Med utgangspunkt i forprosjektet vil det også bli søkt videreføring til Regionalt forskingsfond, knyttet til regionale offentlige prosjekter innen tjenesteinnovasjon innenfor kommunale ansvarsområder. Målet er å utvikle et nytt kommunalt tjenestetilbud for oppfølging av brukere av reseptbelagte medisiner i hjemmet. Tjenestetilbudet vil kunne støttes med bruk av velferdsteknologi og vil resultere i en større trygghet for at riktig medisiner tas til riktig tid.
dc.language.isonor
dc.subjectpasientsikkerhet
dc.subjectlegemiddel
dc.subjectlegemiddelbruk
dc.subjectmultidose
dc.subjectmultidosedispenser
dc.subjecteldre
dc.subjecthjemmeboende
dc.subjecthjemmetjeneste
dc.subjectbehovskartlegging
dc.subjectteknologi
dc.subjectpilotering
dc.subjecttjenesteforløp
dc.subjectEidsberg
dc.subjectBjugn
dc.subjectNorge
dc.titleForprosjekt: Sikker medisinering i hjemmet
dc.typeReport
dc.rights.holderBjørnstad, Eivind


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel