Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorMelby, Line
dc.contributor.authorAmbugo, Eliva Atieno
dc.date.accessioned2020-05-14T09:27:28Z
dc.date.available2020-05-14T09:27:28Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.isbn978-82-8340-099-1
dc.identifier.issn2464-4382
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2654404
dc.description.abstractLeve hele livet beskrives som en reform for større matglede, og målet for myndighetene er å skape gode måltidsopplevelser og redusere underernæring blant eldre (Helse- og omsorgsdepartementet, 2018). For alle personer – både eldre og yngre – er kosthold, mat og måltider viktig. Mat og måltider har innvirkning på helse og trivsel og er en sentral del av hverdagen, og mange eldre synes det er en av dagens viktigste begivenheter. Mat og måltider har også en sentral plass i mange kulturelle aktiviteter og i et sosialt fellesskap. Et usunt kosthold er på sin side en av de viktigste risikofaktorene for sykdom og for tidlig død (Departementene, 2017; Helse- og omsorgsdepartementet, 2018). I kunnskapsoppsummeringen som ble gjort i forbindelse med utarbeiding av Leve hele livet-reformen slår forfatterne fast at mat og ernæring blant eldre i høyeste grad er satt på dagsordenen i Norge. Forfatterne refererer til et stort antall stortingsmeldinger, handlingsplaner, kostholdsanbefalinger, retningslinjer, veiledere og tiltakspakker som har blitt utarbeidet. Likevel viser det seg å være et stort gap mellom anbefalt praksis og utøvet praksis (Bøhn, Medbøen, Langballe, & Totland, 2017), og det er grunn til å tro at ikke alle eldre får ivaretatt sine grunnleggende behov for mat, ernæring og gode måltidsopplevelser (Helse- og omsorgsdepartementet, 2018).en_US
dc.publisherSenter for omsorgsforskningen_US
dc.relation.ispartofseriesOppsummering nr;16
dc.subjectmaten_US
dc.subjectmåltideren_US
dc.subjectLeve hele liveten_US
dc.titleMat og måltideren_US
dc.typeReporten_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel