Blar i Omsorgsbiblioteket på emneord "underernæring"
Viser treff 1-20 av 57
-
An Evaluation by Elderly People Living at Home of the Prepared Meals Distributed by Their Municipality – A Study With Focus on the Swedish Context
(Journal article, 2015)Prepared meals distributed by municipalities is a service to elderly people, or persons with health related impairments, who live in their own home, have difficulties preparing their own food and cannot meet their food ... -
Eating Difficulties, Nutrition, Meal Preferences and Experiences Among Elderly: A Literature Overview From a Scandinavian Context
(Journal article; Peer reviewed, 2015)The risk of malnutrition increases with ageing, resulting in poorer health and higher risk of disease. Eating difficulties are important risk factors for malnutrition. Moreover, independence in relation to food and meals ... -
En kartlegging av implementering av retningslinjer fra pasientsikkerhetsprogrammet i overganger mellom institusjoner
(MAEH;2019, Master thesis, 2019)Bakgrunn Helsehus kan defineres som et forsterket tilbud av sykehjem og omfatter pleie, opptrening, rehabilitering og etterbehandling. Opphold på helsehus tilbys i stor grad personer over 65 år og pasientene kan komme fra ... -
Energirike smoothies til pasienter i sykehjem
(Journal article, 2017)Bakgrunn: Eldre pasienter i sykehjem er utsatt for å bli underernærte, og det har vist seg at energirike smoothies kan være et supplement til energirik og næringstett mat for å forebygge og behandle underernæring. Hensikt: ... -
Er det samsvar i registreringene når sykepleiere og studenter screener pasienter for ernæringsstatus?
(Journal article, 2010)Studiens bakgrunn: I nylig publiserte nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring anbefales at alle pasienter skal screenes for ernæringsmessig risiko. Hensikt: Å teste interrater ... -
Ernæringsarbeid i hjemmetjenesten. Hvordan jobber helsepersonell i hjemmetjenesten med ernæringsarbeid knyttet til eldre pasienter?
(Master thesis, 2015)Bakgrunn: Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring ble utgitt i juni 2009. Jeg har erfart at det er vanskelig å følge nye retningslinjer og få dem implementert inn i arbeidshverdagen. ... -
Ernæringskartlegging i hjemmebasert omsorg: "sammen er vi sterke"
(Master thesis, 2010)Bakgrunn: lover, forskrifter, offentlige utredninger og retningslinjer legger føringer for ernæringskartleggingsarbeid og understreker kostholdets betydning for fysisk og psykisk helse. Nyere forskning dokumenterer alvorlige ... -
Ernæringsstatus blant pasienter i sykehjem og i hjemmesykepleien kartlagt ved hjelp av Ernæringsjournalen
(Journal article, 2014)Background: malnutrition amongst the elderly may lead to serious consequences for the person and for the community in terms of need for public support. Assessment of the nutritional status is the first step regarding ... -
Ernæringsstatus i sykehjem – Er det en sammenheng mellom underernæring og kognitive svikt?
(Research report, 2010)Tre sykehjem i Oslo gjennomførte i februar/mars 2009 og ca 12 måneder senere en kvalitetssikringsstudie. Beboerne ble vurdert med det internasjonale verktøyet ”Resident Assessment Instrument” (www.interrai.org). ... -
Ernæringsstøtte til hjemmeboende eldre - potensialer i nettbrettapplikasjonen APPETITT
(Master thesis, 2014)Bakgrunn: risiko for underernæring er et underkjent og ofte oversett problem hos hjemmeboende eldre. Nye teknologiske hjelpemidler, som nettbrett, kan åpne for nye måter å forebygge ernæringsmessig risiko. Vi har utviklet ... -
Evaluation of the Norwegian version of the Mini Nutritional assessment (MNA®) among older nursing home patients
(Journal article, 2009)Background: The Mini Nutritional Assessment (MNA®) is a well-known clinical scale that is often used for nutritional screening of older peoplein different settings recommended by several international clinical and scientific ... -
Factors associated with nutritional risk in 75-year-old community living people
(Journal article, 2012)To identify risk factors for being at nutritional risk, by means of a nutritional screening, in a population based sample of 75‐year‐old people living in three county councils in Sweden. Undernutrition in older people is ... -
FlexiDøgn - ny døgnrytme til beste for alle
(Research report, 2014) -
Folkehelsearbeid. Matlyst gir Livslyst - de gode tiltak. Et samarbeidprosjekt mellom Utviklingssenter for hjemmetjenester i Bærum kommune og Diakonhjemmet høgskole
(Research report, 2012)Bakgrunn for prosjektet: Det finnes i dag mye kunnskap både nasjonalt og internasjonalt om ernæringssvikt hos eldre. I Norge skal det være lett å få tak i variert og næringsrik kost. De fleste eldre mennesker vet hva som ... -
Forebygging og behandling av underernæring. Pilotrapport for hjemmetjenesten Time kommune 2017
(Report, 2017)Kort oppsummering av hovedpoengene i rapporten. -Økt fokus på ernæring i personalgruppen -Økt kunnskap om risikovurdering og systematisk ernæringsarbeid -Økt fokus på dokumentasjon -Fått grafiske vektkurver -
Health care utilization among elderly according to body mass index and risk of malnutrition
(Master thesis, 2013)Background: malnutrition is prevalent among elderly, and this trend is projected to continue due increased life expectancy and more so, malnutrition has been attributed to morbidity and mortality. Further, investigations ... -
Hjemmesykepleieres erfaring med ernæringsarbeid og kartlegging av underernæring: et deltagende aksjonsforskningsprosjekt i samarbeid med sykepleiere i Røyken kommune
(Research report, 2012)I juni 2009 lanserte Helsedirektoratet Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring (Helsedirektoratet, 2009). Retningslinjene er normative og slår fast at alle pasienter innskrevet i ... -
Kan enkle ernæringstiltak bedre ernæringsstatus blant hjemmeboende eldre?
(Master thesis, 2015)Bakgrunn: underernæring er utbredt blant eldre mennesker og har en rekke uheldige helsemessige konsekvenser. Blant annet øker risikoen for depresjon, fysisk og mental funksjon forverres, infeksjonsmotstanden reduseres og ...