Blar i Pasientsikkerhet på emneord "helsetjenester"
Viser treff 1-20 av 38
-
Att mäta patientsäkerhetskulturen. Handbok för patientsäkerhetsarbete
(Others, 2013)Patientsäkerhetskulturen är de värderingar, attityder och beteenden som påverkar patientsäkerheten på en arbetsplats. Med goda kunskaper i patientsäkerhetskulturfrågor i vården och genom aktivt samarbete med patienter och ... -
Avdelingslederes erfaringer med å behandle avviksmeldinger på sykehjem
(Master thesis, 2014)Bakgrunn: i dag bor det over 40 000 pleietrengende eldre på norske sykehjem. Statistisk sett har de fem diagnoser hver. Avdelingslederes formelle ansvar er påse at pleietilbud er av god og forsvarlig karakter. En måte å ... -
Eating Difficulties, Nutrition, Meal Preferences and Experiences Among Elderly: A Literature Overview From a Scandinavian Context
(Journal article; Peer reviewed, 2015)The risk of malnutrition increases with ageing, resulting in poorer health and higher risk of disease. Eating difficulties are important risk factors for malnutrition. Moreover, independence in relation to food and meals ... -
Factors influencing patient safety in Sweden: perceptions of patient safety officers in the county councils
(Journal article, 2013)Background: national, regional and local activities to improve patient safety in Sweden have increased over the last decade. There are high ambitions for improved patient safety in Sweden. This study surveyed health care ... -
FlexiDøgn - ny døgnrytme til beste for alle
(Research report, 2014) -
God håndtering av alvorlige, uønskede hendelser i helsetjenesten
(Report, 2014)I helsevesenet inntreffer det daglig negative kliniske hendelser som forårsaker fysisk og psykisk skade på en eller flere pasienter, pårørende, personale (inkludert medisinsk personale), samfunnet og organisasjonen. I ... -
Helsepersonell som har vært involvert i uønskede hendelser
(Working paper, 2012) -
Hjemmesykepleieres erfaring med ernæringsarbeid og kartlegging av underernæring: et deltagende aksjonsforskningsprosjekt i samarbeid med sykepleiere i Røyken kommune
(Research report, 2012)I juni 2009 lanserte Helsedirektoratet Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring (Helsedirektoratet, 2009). Retningslinjene er normative og slår fast at alle pasienter innskrevet i ... -
Hvordan erfarer sykepleiere som jobber på sykehjem nedbemanningsprosesser?
(Master thesis, 2013)Innledning: min inngang til det feltet jeg har valgt å forske på, er at jeg selv har bakgrunn fra å jobbe som sykepleier med eldre, og som leder på en sykehjemsavdeling. Jeg har selv erfart helsepersonell som er slitne av ... -
Implementation of incident reporting systems in Norwegian nursing homes from a management perspective – a pilot study
(Journal article, 2011)An incident reporting system is important for continual improvement in nursing homes. The purpose of this study is to describe the extent to which Norwegian nursing homes have implemented incident reporting systems from a ... -
Kartlegging av begrepet pasientsikkerhet
(Working paper, 2010)Bakgrunn: Nasjonalt kunnskapssenter for helsetjenesten, ved Nasjonal enhet for pasientsikkerhet tok i november 2007 initiativ til å danne en arbeidsgruppe for begrepsbruk innen pasientsikkerhet. Målet med arbeidsgruppens ... -
Kommunikasjon med pasienter og pårørende i etterkant av uønskede hendelser. Notat - Systematisk litteratursøk med sortering
(Working paper, 2012)Uønskede hendelser i helsetjenesten kan få alvorlige konsekvenser for pasienter, pårørende og helsepersonell. I dette notatet er det gjort et systematisk søk etter forskningslitteratur som har undersøkt ulike aspekter ved ... -
KOMPETANSEHEVING – ernæring i sykehjem. Prosjektrapport
(Research report, 2012) -
Kostkofferten - historien bak
(Report, 2015)Norske faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring ble utgitt av Helsedirektoratet i 2009, og skal være kjent i sykehjem. Tilsyn avdekker ofte at dette ikke er tilfelle. Vår erfaring er at ... -
Løft for bedre ernæring, delprosjekt 1: frie midler til lokalt ernæringsarbeid. Sluttrapport
(Report, 2014)”Løft for bedre ernæring” har vært et samarbeidsprosjekt mellom Helseetaten ved ernæringsgruppen og Geriatrisk ressurssenter, og Utviklingssenter for hjemmetjenester i Oslo. Prosjektet ble etablert som et svar på et initiativ ... -
Mat og måltider i eldreomsorgen
(Others, 2013) -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst. Utvikling av kunnskapsbasert praksis på sykehjem innenfor området ernæring – gjennom etablering av og arbeid i et sykepleiernettverk
(Research report, 2010)Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom seks "praksissykehjem" i Hedmark og Høgskolen i Hedmark, Institutt for sykepleiefag. Prosjektet har en aksjonsforskningsorientert tilnærming: gjennom samhandling mellom praksisfeltet ... -
”Maten e’ god, det e’kje da….”
(Others, 2011) -
Matglede i sykehjem og hjemmetjenester - Fra nasjonale retningslinjer til god ernæringspraksis i kommunen
(Research report, 2012)Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold har siden 2008 arbeidet systematisk med å forbedre kunnskap hos helse- og kjøkkenfaglig personell for å fremme god ernæringspraksis i sykehjem og hjemmetjenester. ...