Blar i Pasientsikkerhet på emneord "opplevelse"
Viser treff 1-9 av 9
-
An Evaluation by Elderly People Living at Home of the Prepared Meals Distributed by Their Municipality – A Study With Focus on the Swedish Context
(Journal article, 2015)Prepared meals distributed by municipalities is a service to elderly people, or persons with health related impairments, who live in their own home, have difficulties preparing their own food and cannot meet their food ... -
Ernæringsstatus i sykehjem – Er det en sammenheng mellom underernæring og kognitive svikt?
(Research report, 2010)Tre sykehjem i Oslo gjennomførte i februar/mars 2009 og ca 12 måneder senere en kvalitetssikringsstudie. Beboerne ble vurdert med det internasjonale verktøyet ”Resident Assessment Instrument” (www.interrai.org). ... -
Folkehelsearbeid. Matlyst gir Livslyst - de gode tiltak. Et samarbeidprosjekt mellom Utviklingssenter for hjemmetjenester i Bærum kommune og Diakonhjemmet høgskole
(Research report, 2012)Bakgrunn for prosjektet: Det finnes i dag mye kunnskap både nasjonalt og internasjonalt om ernæringssvikt hos eldre. I Norge skal det være lett å få tak i variert og næringsrik kost. De fleste eldre mennesker vet hva som ... -
Hvordan erfarer sykepleiere som jobber på sykehjem nedbemanningsprosesser?
(Master thesis, 2013)Innledning: min inngang til det feltet jeg har valgt å forske på, er at jeg selv har bakgrunn fra å jobbe som sykepleier med eldre, og som leder på en sykehjemsavdeling. Jeg har selv erfart helsepersonell som er slitne av ... -
Kan enkle ernæringstiltak bedre ernæringsstatus blant hjemmeboende eldre?
(Master thesis, 2015)Bakgrunn: underernæring er utbredt blant eldre mennesker og har en rekke uheldige helsemessige konsekvenser. Blant annet øker risikoen for depresjon, fysisk og mental funksjon forverres, infeksjonsmotstanden reduseres og ... -
Nutritional self-care in two older Norwegian males: a case study
(Journal article; Peer reviewed, 2013)Background: knowledge about how to support nutritional self-care in the vulnerable elderly living in their own homes is an important area for health care professionals. The aim of this case study was to evaluate the effects ... -
Retten til fullgod mat ved sykehjem: en menneskerettighetsbasert tilnærming til personalets muligheter og utfordringer ved realisering av denne rettigheten for beboerne
(Master thesis, 2011)Bakgrunn: i løpet av de siste par tiår har menneskerettighetsbaserte tilnærminger for økonomisk og sosial utvikling fått økt anerkjennelse. Norge har ratifisert alle de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene, og ... -
Sykepleie og ernæring i langtidsavdelinger: en kvalitativ studie av sykepleieres opplevelse av ernæringsarbeid
(Master thesis, 2012)Ernæringsarbeid er en viktig del av den sykepleien som utøves i langtidsavdelinger. Et målrettet og individuelt tilpasset ernæringsarbeid kan forebygge underernæring og komplikasjoner hos den gamle pasienten. I tillegg kan ... -
Ærlig talt: mat og måltider i sykehjem: en undersøkelse blant beboere i somatiske sykehjem i Østfold
(Research report, 2010)I denne rapporten presenteres resultatene fra en undersøkelse om maten og måltidet ved somatiske sykehjem i Østfold, utført i februar-mai 2009. Dette er den tredje undersøkelsen med fokus på mat og måltider i sykehjem. I ...