Browsing Underernæring og pasientsikkerhet by Subject "forebygging"
Now showing items 21-38 of 38
-
Mat og måltider i eldreomsorgen
(Others, 2013) -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst. Utvikling av kunnskapsbasert praksis på sykehjem innenfor området ernæring – gjennom etablering av og arbeid i et sykepleiernettverk
(Research report, 2010)Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom seks "praksissykehjem" i Hedmark og Høgskolen i Hedmark, Institutt for sykepleiefag. Prosjektet har en aksjonsforskningsorientert tilnærming: gjennom samhandling mellom praksisfeltet ... -
”Maten e’ god, det e’kje da….”
(Others, 2011) -
Matglede i sykehjem og hjemmetjenester - Fra nasjonale retningslinjer til god ernæringspraksis i kommunen
(Research report, 2012)Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold har siden 2008 arbeidet systematisk med å forbedre kunnskap hos helse- og kjøkkenfaglig personell for å fremme god ernæringspraksis i sykehjem og hjemmetjenester. ... -
Norwegian version of the Nutritional Form for the Elderly: sufficient psychometric properties for performing institutional screening of elderly patients
(Journal article, 2009)The objective of this study was to test if the Norwegian version of the nutritional screening instrument entitled Nutritional Form for the Elderly (NUFFE-NO) demonstrates sufficient evidence of reliability and validity, ... -
Nutritional self-care in two older Norwegian males: a case study
(Journal article; Peer reviewed, 2013)Background: knowledge about how to support nutritional self-care in the vulnerable elderly living in their own homes is an important area for health care professionals. The aim of this case study was to evaluate the effects ... -
Opplæring i ernæring og bruk av verktøy for å identifisere feil-og underernæring
(Research report, 2012)Bakgrunn: studier viser at 10 – 60 % av eldre innlagt på sykehus eller sykehjem er underernærte og at underernæring kan forverres i løpet av oppholdet. Personer med utviklingshemming har utfordringer med under-, over- og ... -
Psychometric testing of the Norwegian version of the Nutritional Form For the Elderly among older home-dwelling people
(Journal article, 2012)Nutritional screening instruments need to be evaluated in terms of reliability and validity and being able to demonstrate sensitivity and specificity for use in clinical practice and research. The aims of this study were ... -
Retten til fullgod mat ved sykehjem: en menneskerettighetsbasert tilnærming til personalets muligheter og utfordringer ved realisering av denne rettigheten for beboerne
(Master thesis, 2011)Bakgrunn: i løpet av de siste par tiår har menneskerettighetsbaserte tilnærminger for økonomisk og sosial utvikling fått økt anerkjennelse. Norge har ratifisert alle de internasjonale menneskerettighetskonvensjonene, og ... -
Risk of malnutrition and health-related quality of life in community-living elderly men and women: the Tromsø study
(Journal article, 2011)Purpose: to explore the association between risk of malnutrition as well as current body mass index (BMI) and health-related quality of life (HRQoL) in elderly men and women from the general population. Methods: in a ... -
Sluttrapport fagring i ernæring. Bergen kommune
(Research report, 2010) -
Sykepleie og ernæring i langtidsavdelinger: en kvalitativ studie av sykepleieres opplevelse av ernæringsarbeid
(Master thesis, 2012)Ernæringsarbeid er en viktig del av den sykepleien som utøves i langtidsavdelinger. Et målrettet og individuelt tilpasset ernæringsarbeid kan forebygge underernæring og komplikasjoner hos den gamle pasienten. I tillegg kan ... -
Testing two self-care-related instruments among older home-dwelling people in Norway
(Journal article; Peer reviewed, 2013)Older persons’ ability and agency for self‐care is an important issue. Therefore, the development of reliable and valid instruments to measure self‐care with regard to both clinical nursing practice and personal health is ... -
Tidsriktig matservering
(Research report, 2008)Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom undervisningssykehjemmets kjøkken og en somatisk langtidsavdeling, Kløverenga, som har 27 langtidspasienter med svært sammensatte helseproblemer og omsorgsbehov. Det er ... -
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
(Report, 2012)Utviklingssenter for sykehjem i Troms, Kroken sykehjem, gjennomførte i 2011 et fagutviklingsarbeid om ernæring i sykehjem med tittel «Uten mat og drikke…». Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer ... -
Ærlig talt: mat og måltider i sykehjem: en undersøkelse blant beboere i somatiske sykehjem i Østfold
(Research report, 2010)I denne rapporten presenteres resultatene fra en undersøkelse om maten og måltidet ved somatiske sykehjem i Østfold, utført i februar-mai 2009. Dette er den tredje undersøkelsen med fokus på mat og måltider i sykehjem. I ...