Browsing Underernæring og pasientsikkerhet by Title
Now showing items 89-99 of 99
-
The effects of nutritional guideline implementation on nursing home staff performance: a controlled trial
(Journal article, 2017)Suboptimal nutritional practices in elderly care settings may be resolved by an efficient introduction of nutritional guidelines. To compare two different implementation strategies, external facilitation (EF) and educational ... -
The Nutritional Form For the Elderly (NUFFE). A Short Scale Development Report
(Journal article, 2011)Background: screening is recommended as the first step in the process for assessing nutritional status in order to identify nutritional at-risk patients and should be performed with reliable and valid instruments. The ... -
Tidsriktig matservering
(Research report, 2008)Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom undervisningssykehjemmets kjøkken og en somatisk langtidsavdeling, Kløverenga, som har 27 langtidspasienter med svært sammensatte helseproblemer og omsorgsbehov. Det er ... -
Tools to identify nutritional risk for older people in the home
(Journal article, 2012)Community nurses are in an ideal position to identify older home-dwelling people at nutritional risk and thereby to prevent undernutrition. The aim of this paper is to present some nutritional screening instruments for ... -
Underernæring hos eldre hjemmeboende personer med demens
(Journal article, 2013)Bakgrunn: Eldre personer med hukommelsestap er svært utsatt for underernæring. Tidligere studier har i hovedsak fokusert på pasienter som bor på institusjon. Hensikt: Hensikten med denne studien er å kartlegge og belyse ... -
Underernæring og pasientsikkerhet blant eldre i kommunene - En oppsummering av kunnskap
(Oppsummering;11/2018, Research report, 2018-11)Utfordringsbildet Underernæring er et betydelig problem blant eldre brukere av kommunale helse- og omsorgstjenester. Forekomsten av underernæring varierer fra 20 til 71 % blant sykehjemspasienter, og 20–78 % befinner seg ... -
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
(Report, 2012)Utviklingssenter for sykehjem i Troms, Kroken sykehjem, gjennomførte i 2011 et fagutviklingsarbeid om ernæring i sykehjem med tittel «Uten mat og drikke…». Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer ... -
Vurdering av ernæringsstatus – et sykepleiefaglig ansvar i hjemmesykepleien
(Journal article, 2017)Bakgrunn: Anbefalingene i Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring pålegger hjemmesykepleierne å vurdere ernæringsmessig risiko ved innleggelse eller vedtak, og deretter månedlig. ... -
Ærlig talt: mat og måltider i sykehjem: en undersøkelse blant beboere i somatiske sykehjem i Østfold
(Research report, 2010)I denne rapporten presenteres resultatene fra en undersøkelse om maten og måltidet ved somatiske sykehjem i Østfold, utført i februar-mai 2009. Dette er den tredje undersøkelsen med fokus på mat og måltider i sykehjem. I ...