Blar i Underernæring og pasientsikkerhet på emneord "primærhelsetjeneste"
Viser treff 1-16 av 16
-
An Evaluation by Elderly People Living at Home of the Prepared Meals Distributed by Their Municipality – A Study With Focus on the Swedish Context
(Journal article, 2015)Prepared meals distributed by municipalities is a service to elderly people, or persons with health related impairments, who live in their own home, have difficulties preparing their own food and cannot meet their food ... -
Eating Difficulties, Nutrition, Meal Preferences and Experiences Among Elderly: A Literature Overview From a Scandinavian Context
(Journal article; Peer reviewed, 2015)The risk of malnutrition increases with ageing, resulting in poorer health and higher risk of disease. Eating difficulties are important risk factors for malnutrition. Moreover, independence in relation to food and meals ... -
FlexiDøgn - ny døgnrytme til beste for alle
(Research report, 2014) -
Hjemmesykepleieres erfaring med ernæringsarbeid og kartlegging av underernæring: et deltagende aksjonsforskningsprosjekt i samarbeid med sykepleiere i Røyken kommune
(Research report, 2012)I juni 2009 lanserte Helsedirektoratet Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring (Helsedirektoratet, 2009). Retningslinjene er normative og slår fast at alle pasienter innskrevet i ... -
KOMPETANSEHEVING – ernæring i sykehjem. Prosjektrapport
(Research report, 2012) -
Kostkofferten - historien bak
(Report, 2015)Norske faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring ble utgitt av Helsedirektoratet i 2009, og skal være kjent i sykehjem. Tilsyn avdekker ofte at dette ikke er tilfelle. Vår erfaring er at ... -
Løft for bedre ernæring, delprosjekt 1: frie midler til lokalt ernæringsarbeid. Sluttrapport
(Report, 2014)”Løft for bedre ernæring” har vært et samarbeidsprosjekt mellom Helseetaten ved ernæringsgruppen og Geriatrisk ressurssenter, og Utviklingssenter for hjemmetjenester i Oslo. Prosjektet ble etablert som et svar på et initiativ ... -
Mat og måltider i eldreomsorgen
(Others, 2013) -
Mat, måltider og ernæring på sykehjem – til beboernes helse, glede, trivsel og livslyst. Utvikling av kunnskapsbasert praksis på sykehjem innenfor området ernæring – gjennom etablering av og arbeid i et sykepleiernettverk
(Research report, 2010)Prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom seks "praksissykehjem" i Hedmark og Høgskolen i Hedmark, Institutt for sykepleiefag. Prosjektet har en aksjonsforskningsorientert tilnærming: gjennom samhandling mellom praksisfeltet ... -
”Maten e’ god, det e’kje da….”
(Others, 2011) -
Matglede i sykehjem og hjemmetjenester - Fra nasjonale retningslinjer til god ernæringspraksis i kommunen
(Research report, 2012)Utviklingssenter for sykehjem og hjemmetjenester i Vestfold har siden 2008 arbeidet systematisk med å forbedre kunnskap hos helse- og kjøkkenfaglig personell for å fremme god ernæringspraksis i sykehjem og hjemmetjenester. ... -
Opplæring i ernæring og bruk av verktøy for å identifisere feil-og underernæring
(Research report, 2012)Bakgrunn: studier viser at 10 – 60 % av eldre innlagt på sykehus eller sykehjem er underernærte og at underernæring kan forverres i løpet av oppholdet. Personer med utviklingshemming har utfordringer med under-, over- og ... -
Sluttrapport fagring i ernæring. Bergen kommune
(Research report, 2010) -
Tidsriktig matservering
(Research report, 2008)Dette prosjektet er et samarbeidsprosjekt mellom undervisningssykehjemmets kjøkken og en somatisk langtidsavdeling, Kløverenga, som har 27 langtidspasienter med svært sammensatte helseproblemer og omsorgsbehov. Det er ... -
Uten mat og drikke… Ernæring Kroken sykehjem 2011
(Report, 2012)Utviklingssenter for sykehjem i Troms, Kroken sykehjem, gjennomførte i 2011 et fagutviklingsarbeid om ernæring i sykehjem med tittel «Uten mat og drikke…». Prosjektet tok utgangspunkt i «Nasjonale faglige retningslinjer ...