Underernæring og pasientsikkerhet: Recent submissions
Now showing items 41-60 of 97
-
Older people's involvement in activities related to meals in nursing homes
(Journal article, 2016)Aims and objectives: To explore how residents in nursing homes perceive their participation in activities related to food and meals, and possible factors influencing their involvement. Background: Eating and drinking are ... -
Er det samsvar i registreringene når sykepleiere og studenter screener pasienter for ernæringsstatus?
(Journal article, 2010)Studiens bakgrunn: I nylig publiserte nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring anbefales at alle pasienter skal screenes for ernæringsmessig risiko. Hensikt: Å teste interrater ... -
Moments of joy and delight: the meaning of traditional food in dementia care
(Journal article, 2016)Aims and objectives: To learn about the meaning of traditional food to institutionalised patients with dementia. Background: Traditional food strengthens the feelings of belonging, identity and heritage, which help persons ... -
Multidisciplinary nutritional support for undernutrition in nursing home and home-care: A cluster randomized controlled trial
(Journal article, 2016)To assess the effect of multidisciplinary nutritional support for undernutrition in older adults in nursing home and home-care identified with the validated Eating Validation Scheme (EVS). An 11 wk cluster randomized trial ... -
Sykdomsrelatert underernæring. Utfordringer, muligheter og anbefalinger
(IS-0611, Report, 2017)Sykdomsrelatert underernæring er en stor menneskelig, medisinsk og økonomisk utfordring for helsetjenesten. Det anslås at hver tredje pasient i norske sykehus er underernært eller i risiko for underernæring, noe som er ... -
Risk of malnutrition and health-related quality of life in community-living elderly men and women: the Tromsø study
(Journal article, 2011)Purpose: to explore the association between risk of malnutrition as well as current body mass index (BMI) and health-related quality of life (HRQoL) in elderly men and women from the general population. Methods: in a ... -
Mat og måltider i eldreomsorgen
(Others, 2013) -
Nutritional status among older residents with dementia in open versus special care units in municipal nursing homes: an observational study
(Journal article; Peer reviewed, 2013)Background: undernutrition is widespread among institutionalised elderly, and people suffering from dementia are at particularly high risk. Many elderly with dementia live in open units or in special care units in nursing ... -
Hjemmesykepleieres erfaring med ernæringsarbeid og kartlegging av underernæring: et deltagende aksjonsforskningsprosjekt i samarbeid med sykepleiere i Røyken kommune
(Research report, 2012)I juni 2009 lanserte Helsedirektoratet Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring (Helsedirektoratet, 2009). Retningslinjene er normative og slår fast at alle pasienter innskrevet i ... -
Ernæringsarbeid i hjemmetjenesten. Hvordan jobber helsepersonell i hjemmetjenesten med ernæringsarbeid knyttet til eldre pasienter?
(Master thesis, 2015)Bakgrunn: Nasjonale faglige retningslinjer for forebygging og behandling av underernæring ble utgitt i juni 2009. Jeg har erfart at det er vanskelig å følge nye retningslinjer og få dem implementert inn i arbeidshverdagen. ... -
Kan enkle ernæringstiltak bedre ernæringsstatus blant hjemmeboende eldre?
(Master thesis, 2015)Bakgrunn: underernæring er utbredt blant eldre mennesker og har en rekke uheldige helsemessige konsekvenser. Blant annet øker risikoen for depresjon, fysisk og mental funksjon forverres, infeksjonsmotstanden reduseres og ... -
Nutritional self-care in two older Norwegian males: a case study
(Journal article; Peer reviewed, 2013)Background: knowledge about how to support nutritional self-care in the vulnerable elderly living in their own homes is an important area for health care professionals. The aim of this case study was to evaluate the effects ... -
Folkehelsearbeid. Matlyst gir Livslyst - de gode tiltak. Et samarbeidprosjekt mellom Utviklingssenter for hjemmetjenester i Bærum kommune og Diakonhjemmet høgskole
(Research report, 2012)Bakgrunn for prosjektet: Det finnes i dag mye kunnskap både nasjonalt og internasjonalt om ernæringssvikt hos eldre. I Norge skal det være lett å få tak i variert og næringsrik kost. De fleste eldre mennesker vet hva som ... -
Tools to identify nutritional risk for older people in the home
(Journal article, 2012)Community nurses are in an ideal position to identify older home-dwelling people at nutritional risk and thereby to prevent undernutrition. The aim of this paper is to present some nutritional screening instruments for ... -
Nutritional self-care among a group of older home-living people in rural Southern Norway
(Journal article, 2015)Background: Older home-living people are an at-risk group for undernutrition, particularly those who are living alone. Lack of knowledge about healthy dietary habits, altered taste sensation, and declined health status are ... -
FlexiDøgn - ny døgnrytme til beste for alle
(Research report, 2014) -
Opplæring i ernæring og bruk av verktøy for å identifisere feil-og underernæring
(Research report, 2012)Bakgrunn: studier viser at 10 – 60 % av eldre innlagt på sykehus eller sykehjem er underernærte og at underernæring kan forverres i løpet av oppholdet. Personer med utviklingshemming har utfordringer med under-, over- og ... -
KOMPETANSEHEVING – ernæring i sykehjem. Prosjektrapport
(Research report, 2012) -
Løft for bedre ernæring, delprosjekt 1: frie midler til lokalt ernæringsarbeid. Sluttrapport
(Report, 2014)”Løft for bedre ernæring” har vært et samarbeidsprosjekt mellom Helseetaten ved ernæringsgruppen og Geriatrisk ressurssenter, og Utviklingssenter for hjemmetjenester i Oslo. Prosjektet ble etablert som et svar på et initiativ ...